Globalizarea a făcut ca oamenii să circule mult mai mult, iar granițele dintre state să nu mai fie atât de stricte ca în trecut. Dezvoltarea tehnologiilor și mijloacele de transport tot mai rapide creează senzația că distanța dintre diferite țări nu mai este atât de mare.
La o primă privire pe harta globului, distanța dintre Noua Zeelandă și Australia pare mult mai mică decât cea dintre Olanda și Libia. După un calcul atent, se pare că din Olanda până în Libia sunt aproximativ 2.000 de km, în timp ce din Noua Zeelandă până în Australia în jur de 4.000 de km. Așadar, distanța dintre Noua Zeelandă și Australia este de două ori mai mică decât cea dintre Olanda și Libia.
Curiozități despre Olanda:
Olanda este una dintre membrele fondatoare a NATO și UE.
Amsterdam este orașul cel mai prietenos, din lume, cu bicicliștii. Potrivit datelor statistice, în capitală există mai multe biciclete decât oameni.
Limba engleză este obligatorie în toate școlile din țară.
Portul din Rotterdam este cel mai mare din Europa.
Aproximativ 80% din bulbii de flori din lume provin din Olanda.
Curiozități despre Libia:
În Libia, elevii primesc salariul mediu acelei profesii, pe care o învață.
Tinerii proaspeți căsătoriți primesc de la stat casă gratis.
Populația nu plătește nimic pentru învățământ și spitalizare.
Poporul poate lua credite fără nicio dobândă.
Potrivit datelor oficiale, Libia nu are nicio datorie față de niciun stat din lume.
Curiozități despre Noua Zeelandă:
În orice parte a țării te vei afla, nu vei fi niciodată mai departe de 128 de km de mare.
Aici se găsește locul cu cel mai lung nume din lume. Este vorba despre dealul Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu.
Potrivit statisticilor oficiale, Noua Zeelandă are cea mai mică rată a corupției de pe glob.
Acest stat a fost primul care a acordat drept de vot femeilor, în anul 1893.
În Noua Zeelandă există mai multe specii de pinguini decât în orice alt loc de pe glob.
Curiozități despre Australia:
Conform statisticilor, în Australia există de trei ori mai multe oi decât oameni.
În această țară se găsește cea mai mare insulă de nisip din lume, cu o suprafață de 123 de km lungime, fiind denumită insula Fraser.
Votul este obligatoriu pentru cetățenii peste 18 ani, iar cine nu-și exercită acest drept plătește o amendă.
În trecut, Australia a fost colonie penitenciară a Marii Britanii, iar primii polițiști au fost pușcăriașii care aveau cel mai bun comportament.
Suprafața Australiei este imensă, aproximativ 7.7 milioane km pătrați, însă populația este mică, de doar 25 de milioane de oameni.
Cine ajunge măcar o dată în Turcia în vacanță sau cu alte treburi, trebuie să încerce hamam-ul, cunoscuta baie turcească. Dar, ce reprezintă acest tip de baie și care este istoria sa? Ce... citește tot
Groenlanda a intrat în atenția tuturor după ce Donald Trump, președintele Statelor Unite, a declarat că își dorește pentru țara sa cea mai mare insulă din lume. De ce vrea Trump Groenlanda... citește tot
Donald Trump pune periodic pe lumea pe jar cu noi declarații. De această dată a venit rândul Canadei să fie în prim plan. Președintele Statelor Unite a declarat că vrea să facă din Canada... citește tot