Cine a fost premierul care a fost mâncat, la propriu, de oameni?

30.06.2023
Cine a fost premierul care a fost mâncat, la propriu, de oameni?

Istoria omenirii a consemnat multe evenimente ciudate, unele dintre ele chiar șocante, care în prezent ar fi catalogate drept nebune. Autorii acestora, cu siguranță, nu ar fi persoane normale la cap și ar fi internate de urgență în spitale de psihiatrie pentru a primi tratament de specialitate.

Un astfel de caz a avut loc, în trecut, în Țările de Jos. Mai exact, un prim-ministru care nu a mai fost pe placul populației a fost mâncat la propriu de oameni. Cum a fost posibil așa ceva?

Premierul olandez Johan de Witt a fost mâncat de cetățenii lui

Șocant, dar adevărat! Johan de Witt s-a născut în anul 1625, într-o familie bogată. Acesta a studiat la Universitatea din Leiden, unde a excelat la matematică și materiile legate de drept. Ca atare, a avut o carieră de succes ce s-a sfârșit tragic.

Țările de Jos, adică vechea Olanda, era în anul 1650 una dintre puținele republici din Europa. Astfel că după moartea lui Wilhelm al II-lea, prințul Oraniei, Johan de Witt a primit o funcție echivalentă cu cea de premier, în prezent.

Totul bun și frumos până în anul 1672 când Franța a invadat Olanda. Acest an este cunoscut în istoria olandezilor sub numele de „Anul Dezastrului”. Văzând noua realitate, oamenii s-au panicat și l-au acuzat pe premier de trădare. Ba mai mult, fratele acestuia fusese arestat astfel că mulțimea furioasă era convinsă că deține dreptatea.

În data de 20 august 1672, premierul Witt își vizita fratele în închisoare. Mulțimea adunată la poarta penitenciarului a devenit foarte violentă și a luat cu asalt clădirea. Cei doi frați au fost măcelăriți, literalmente, de gloata nervoasă. Ba mai mult, corpurile celor doi au fost mutilate, iar lumea a mâncat efectiv bucăți din premierul Johan de Witt.

Potrivit datelor istorice, părți din organismul prim-ministrului au fost date din mână în mână, iar oamenii le mâncau ca pe ”delicatese” culinare, potrivit historydefined.net. Iată, așadar, un caz șocant cu care în mod sigur olandezii nu se laudă, în prezent.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot