Cine a fost premierul care a fost mâncat, la propriu, de oameni?

30.06.2023
Cine a fost premierul care a fost mâncat, la propriu, de oameni?

Istoria omenirii a consemnat multe evenimente ciudate, unele dintre ele chiar șocante, care în prezent ar fi catalogate drept nebune. Autorii acestora, cu siguranță, nu ar fi persoane normale la cap și ar fi internate de urgență în spitale de psihiatrie pentru a primi tratament de specialitate.

Un astfel de caz a avut loc, în trecut, în Țările de Jos. Mai exact, un prim-ministru care nu a mai fost pe placul populației a fost mâncat la propriu de oameni. Cum a fost posibil așa ceva?

Premierul olandez Johan de Witt a fost mâncat de cetățenii lui

Șocant, dar adevărat! Johan de Witt s-a născut în anul 1625, într-o familie bogată. Acesta a studiat la Universitatea din Leiden, unde a excelat la matematică și materiile legate de drept. Ca atare, a avut o carieră de succes ce s-a sfârșit tragic.

Țările de Jos, adică vechea Olanda, era în anul 1650 una dintre puținele republici din Europa. Astfel că după moartea lui Wilhelm al II-lea, prințul Oraniei, Johan de Witt a primit o funcție echivalentă cu cea de premier, în prezent.

Totul bun și frumos până în anul 1672 când Franța a invadat Olanda. Acest an este cunoscut în istoria olandezilor sub numele de „Anul Dezastrului”. Văzând noua realitate, oamenii s-au panicat și l-au acuzat pe premier de trădare. Ba mai mult, fratele acestuia fusese arestat astfel că mulțimea furioasă era convinsă că deține dreptatea.

În data de 20 august 1672, premierul Witt își vizita fratele în închisoare. Mulțimea adunată la poarta penitenciarului a devenit foarte violentă și a luat cu asalt clădirea. Cei doi frați au fost măcelăriți, literalmente, de gloata nervoasă. Ba mai mult, corpurile celor doi au fost mutilate, iar lumea a mâncat efectiv bucăți din premierul Johan de Witt.

Potrivit datelor istorice, părți din organismul prim-ministrului au fost date din mână în mână, iar oamenii le mâncau ca pe ”delicatese” culinare, potrivit historydefined.net. Iată, așadar, un caz șocant cu care în mod sigur olandezii nu se laudă, în prezent.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot