Care este singurul oraș din România cu transport public pe vapor?

18.09.2020
Care este singurul oraș din România cu transport public pe vapor?

Transport public cu vaporul. Lumea de astăzi este într-o continuă mișcare, totul pare că se desfășoară mai repede, iar cele 24 de ore trec imediat. Deplasarea de acasă, fie că este cu mașina personală sau cu transportul în comun, ia o bună bucată de vreme din timpul oamenilor. Astfel, autoritățile au hotărât ca transportul în comun să fie făcut cu mai multe mijloace.

Pe lângă mijloacele de transport public obișnuite, în România a apărut din anul 2018, transportul în comun cu vaporul. Timișoara este primul oraș din țară care a introdus acest mijloc de transport pe căile navigabile interioare. Așadar, orașul de pe Bega are cinci moduri de transport public: tramvai, autobuz, troleibuz, bicicletă şi vaporaş.

Lumea este încântată de noul mijloc de noul transport public

Autoritățile publice locale au anunțat că trei vaporaşe vor circula, de luni până vineri, de-a lungul canalului Bega, în intervalul 7.30 – 18.00, între cele nouă staţii aflate pe maluri. Oamenii sunt mulțumiți de noul mijloc de transport, care, pe lângă faptul că îi transportă din punctul A în punctul B, le oferă și un moment de relaxare.

Potrivit autorităților timișorene, persoanele care au gratuitate pe mijloacele de transport în comun din oraș au și pe vapor. În schimb, cei care vor să se deplaseze cu acest mijloc de transport pot achiziționa bilete de la chioșcurile specializate, dar și de la un taxator care se află pe ambarcațiune.

Primăria Timișoara a plătit ambarcațiunile cu bani de la bugetul local

Autoritățile locale din Timișoara au cumpărat șapte vaporașe și au plătit pe ele două milioane de euro. De când au fost achiziționate, ambarcațiunile au circulat doar în regim de agrement, în zona centrală a oraşului. Ulterior, s-a decis ca acestea să fie introduse și ca mijloc de transport în comun.

Este foarte rentabil, pentru că o cursă completă, de la un capăt la altul, consumă patru litri de motorină, aproximativ costurile sunt de 20 de lei pentru o cursă completă, eu cred că e foarte rentabil, a spus primarul Nicolae Robu, potrivit news.ro.

Vaporaşele de pe Bega au câte 50 de locuri, aer condiţionat şi sunt dotate cu veste de salvare. Circulă cu cel mult 12 kilometri pe oră, iar în dreptul podurilor viteza va fi redusă la doar 5 kilometri pe oră. Un traseu complet durează aproximativ o oră, din zona Solventul şi până la Uzina de Apă, potrivit stirileprotv.ro.

Foto: news.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot