Care este singurul oraș din România cu transport public pe vapor?

18.09.2020
Care este singurul oraș din România cu transport public pe vapor?

Transport public cu vaporul. Lumea de astăzi este într-o continuă mișcare, totul pare că se desfășoară mai repede, iar cele 24 de ore trec imediat. Deplasarea de acasă, fie că este cu mașina personală sau cu transportul în comun, ia o bună bucată de vreme din timpul oamenilor. Astfel, autoritățile au hotărât ca transportul în comun să fie făcut cu mai multe mijloace.

Pe lângă mijloacele de transport public obișnuite, în România a apărut din anul 2018, transportul în comun cu vaporul. Timișoara este primul oraș din țară care a introdus acest mijloc de transport pe căile navigabile interioare. Așadar, orașul de pe Bega are cinci moduri de transport public: tramvai, autobuz, troleibuz, bicicletă şi vaporaş.

Lumea este încântată de noul mijloc de noul transport public

Autoritățile publice locale au anunțat că trei vaporaşe vor circula, de luni până vineri, de-a lungul canalului Bega, în intervalul 7.30 – 18.00, între cele nouă staţii aflate pe maluri. Oamenii sunt mulțumiți de noul mijloc de transport, care, pe lângă faptul că îi transportă din punctul A în punctul B, le oferă și un moment de relaxare.

Potrivit autorităților timișorene, persoanele care au gratuitate pe mijloacele de transport în comun din oraș au și pe vapor. În schimb, cei care vor să se deplaseze cu acest mijloc de transport pot achiziționa bilete de la chioșcurile specializate, dar și de la un taxator care se află pe ambarcațiune.

Primăria Timișoara a plătit ambarcațiunile cu bani de la bugetul local

Autoritățile locale din Timișoara au cumpărat șapte vaporașe și au plătit pe ele două milioane de euro. De când au fost achiziționate, ambarcațiunile au circulat doar în regim de agrement, în zona centrală a oraşului. Ulterior, s-a decis ca acestea să fie introduse și ca mijloc de transport în comun.

Este foarte rentabil, pentru că o cursă completă, de la un capăt la altul, consumă patru litri de motorină, aproximativ costurile sunt de 20 de lei pentru o cursă completă, eu cred că e foarte rentabil, a spus primarul Nicolae Robu, potrivit news.ro.

Vaporaşele de pe Bega au câte 50 de locuri, aer condiţionat şi sunt dotate cu veste de salvare. Circulă cu cel mult 12 kilometri pe oră, iar în dreptul podurilor viteza va fi redusă la doar 5 kilometri pe oră. Un traseu complet durează aproximativ o oră, din zona Solventul şi până la Uzina de Apă, potrivit stirileprotv.ro.

Foto: news.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot