Care este cel mai mare mall din București? Dar din România?

Claudiu Petrișor 06/02/2020 Ca să știm
Care este cel mai mare mall din București? Dar din România?

Mall-ul este un centru comercial care înglobează mai multe magazine. Peste tot în lumea dezvoltată găsim aceste centre comerciale unde oamenii vin să își facă cumpărăturile, dar să se și relaxeze.

În România erau la începutul anului 2019 65 de malluri funcționale. Deschiderea acestora a ajutat dezvoltarea zonei respective, dar și a economiei românești. Datorită varietăţii semnificative de activităţi, mall-urile atrag numeroşi clienţi, indiferent că aceştia vor doar să cumpere haine, să se relaxeze la o cafenea sau să vadă cele mai noi filme.

Vă prezentăm mai jos top 3 mall-uri din România

  • AFI Cotroceni este cel mai mare centru comercial din România și se află în București. Acesta are o suprafață totală de 240.000 m2, iar 88.500 m2 sunt spațiu de închiriat. AFI Cotroceni înglobează cele mai multe magazine pe metru pătrat și clienții sunt pe deplin satisfăcuți.
  • Baneasa Shopping City se află pe poziția a doua. Centrul Comercial se află tot în București și oferă spre închiriere 85.000 m2. Deși este un pic mai mic ca AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City stă mai bine la profitabilitate. Cei aproximativ 1 milion de vizitatori pe lună, fac din el unul dintre cele mai importante centre comerciale de pe piață.
  • Iulius Mall Timișoara este cel mai mare centru comercial din țară, exceptând Bucureștiul. Acesta a trecut de la stadiul de centru comercial la proiect multifuncțional. Acesta are o suprafață de 118,000 m2. Complexul include pe lângă centrul comercial șapte clădiri de birouri, restaurante si cafenele tematice, dar și 15 săli de cinematograf, fresh market și peste 100 de magazine noi.

Așadar, mall-urile reprezintă nu numai un spațiu unde să îți faci cumpărăturile, dar și un loc de socializare. AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, însă nu se poate compara cu ceea ce este în lume.

Cel mai mare mall din lume se găsește în China și se numește New South China Mall și are 660.000 de metri pătraţi. A fost inaugurat în anul 2005, însă a rămas în mare parte gol, întrucât nu a reuşit să atragă chiriaşi. Mall-ul este conceput pe zone geografice şi include o replică de 25 de metri a Arcului de Triumf din Paris.

 

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...