Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

28.02.2022
Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

Rusia este cea mai mare țară din lume. Cu o suprafață de 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului. Țara condusă de Putin se întinde pe două continente, Europa și Asia. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre statul cu capitala la Moscova.

Curiozități despre Rusia:

Moscova este orașul miliardarilor. În ciuda faptului că mulți dintre ruși sunt la limita sărăciei, Moscova este orașul cu cei mai mulți rezidenți miliardari pe cap de locuitor.

În Moscova există cel de-al treilea cel mai aglomerat metrou din lume după Tokyo și Seul. În capitala Rusiei sunt 12 linii de metrou. Peste 6 milioane de oameni circulă zilnic cu metroul din Moscova.

Rușii sunt învățați să nu zâmbească la școală, scrieluxeadventuretraveler.com. Motivul? În comunicarea rusă, un zâmbet nu este un semnal de politețe. De altfel, studii arată că Rusia ocupă în mod regulat primul loc pe listele celor mai puțin prietenoase țări din lume.

Ca număr de locuitori, Rusia este pe locul al 9-lea în lume. În Rusia trăiesc 144 de milioane de oameni.

Asemeni românilor, și rușii sunt extrem de superstițioși. În Rusia, se spune că ai ghinion dacă te întorci după ce ai plecat deja de acasă.

Există un cuvânt în limba rusă care nu poate fi tradus în nicio altă limbă. Este vorba despre „Pochemuchka”. La ce face referire? La o persoană care pune prea multe întrebari.

Pe teritoriul rus se află cel mai adânc lac din lume, Lacul Baikal. Acesta are o adâncime maximă de 1.637 metri și reprezintă cea mai mare rezervă de apă dulce din lume cu 23.000 km cubi.

Rușii au obiceiul de a-și pune covoarele pe pereți. De ce? Apartamentele erau foarte reci iarna (la urma urmei erau din beton), așa că oamenii au început să folosească covoare de lână ca mijloace de izolare termică, în special în regiunile de nord și Orientul Îndepărtat.

Rușii sunt recunoscuți ca fiind cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din lume. Studiile arată că ei sunt capabili să bea în medie cu 20-30% mai mult decât oricare alt popor.

Satul Suzdal este una dintre cele mai vizitate așezări din Rusia. Deși are numai 15 kilometri pătrați, pe teritoriul satului există 53 de biserici incredibile.

Palatul Kremlin, reședința președintelui rus, este cea mai mare cetate funcțională din Europa. Nu numai că este cea mai mare fortăreață medievală din Rusia, ci și cea mai mare cetate activă din întreaga Europa.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ampla discuție. Ce ne-a dat Uniunea Europeană? Ce a primit România de la UE? Am dat 1 euro, ne-au dat 3!
Ampla discuție. Ce ne-a dat Uniunea Europeană? Ce a primit România de la UE? Am dat 1 euro, ne-au dat 3!
Pe data de 1 ianuarie 2007, România a devenit stat membru al Uniunii Europene cu drepturi depline. Ce a adus aderarea României la Uniunea Europeană bun pentru țara noastră? De 17 ani România... citește tot
Reîncarnarea există: Cazul şocant al gemenelor Pollock din Anglia anilor ’60
Reîncarnarea există: Cazul şocant al gemenelor Pollock din Anglia anilor ’60
Se tot vorbește cu sau fără dovezi despre reîncarnare. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost preocupați de ceea ce se întâmplă după moarte. Iar una dintre explicații poate fi... citește tot
Enigma „Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul vechi de 250.000 de ani cu origini „extraterestre”
Enigma „Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul vechi de 250.000 de ani cu origini „extraterestre”
În anul 1973, muncitori care lucrau la o balastiera pe malul Muresului au descoperit un obiect misterios, despre care unii spun ca ar fi de origine extraterestră. Lucratorii au scos din pamânt, de... citește tot