Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

28.02.2022
Curiozități despre Rusia. De ce copiii sunt învățați la școală să nu zâmbească?

Rusia este cea mai mare țară din lume. Cu o suprafață de 17.125.200 km², Rusia este cea mai întinsă țară din lume, acoperind peste o optime din suprafața locuită a Pământului. Țara condusă de Putin se întinde pe două continente, Europa și Asia. Site-ul shtiu.ro îți prezintă o serie de curiozități despre statul cu capitala la Moscova.

Curiozități despre Rusia:

Moscova este orașul miliardarilor. În ciuda faptului că mulți dintre ruși sunt la limita sărăciei, Moscova este orașul cu cei mai mulți rezidenți miliardari pe cap de locuitor.

În Moscova există cel de-al treilea cel mai aglomerat metrou din lume după Tokyo și Seul. În capitala Rusiei sunt 12 linii de metrou. Peste 6 milioane de oameni circulă zilnic cu metroul din Moscova.

Rușii sunt învățați să nu zâmbească la școală, scrieluxeadventuretraveler.com. Motivul? În comunicarea rusă, un zâmbet nu este un semnal de politețe. De altfel, studii arată că Rusia ocupă în mod regulat primul loc pe listele celor mai puțin prietenoase țări din lume.

Ca număr de locuitori, Rusia este pe locul al 9-lea în lume. În Rusia trăiesc 144 de milioane de oameni.

Asemeni românilor, și rușii sunt extrem de superstițioși. În Rusia, se spune că ai ghinion dacă te întorci după ce ai plecat deja de acasă.

Există un cuvânt în limba rusă care nu poate fi tradus în nicio altă limbă. Este vorba despre „Pochemuchka”. La ce face referire? La o persoană care pune prea multe întrebari.

Pe teritoriul rus se află cel mai adânc lac din lume, Lacul Baikal. Acesta are o adâncime maximă de 1.637 metri și reprezintă cea mai mare rezervă de apă dulce din lume cu 23.000 km cubi.

Rușii au obiceiul de a-și pune covoarele pe pereți. De ce? Apartamentele erau foarte reci iarna (la urma urmei erau din beton), așa că oamenii au început să folosească covoare de lână ca mijloace de izolare termică, în special în regiunile de nord și Orientul Îndepărtat.

Rușii sunt recunoscuți ca fiind cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din lume. Studiile arată că ei sunt capabili să bea în medie cu 20-30% mai mult decât oricare alt popor.

Satul Suzdal este una dintre cele mai vizitate așezări din Rusia. Deși are numai 15 kilometri pătrați, pe teritoriul satului există 53 de biserici incredibile.

Palatul Kremlin, reședința președintelui rus, este cea mai mare cetate funcțională din Europa. Nu numai că este cea mai mare fortăreață medievală din Rusia, ci și cea mai mare cetate activă din întreaga Europa.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot