Cum se prepară laptele praf?

27.10.2022
Cum se prepară laptele praf?

Alimentația este un aspect foarte important și esențial pentru dezvoltarea micuților. Pentru o scurtă perioadă a vieții, copiii sunt obișnuiți să consume laptele matern, care este plin de nutrienți și vitamine. Cu toate acestea, tot mai multe mame aleg din diferite motive să mixeze alimentația bebelușilor sau chiar să o schimbe definitiv cu laptele praf. Cum se prepară laptele praf și de ce aleg mămicile să-l ofere copiilor?

Cât de sănătos este laptele praf pentru nou născuți?

laptele praf

Laptele praf este un produs lactat realizat prin evaporarea apei din lapte. Scopul deshidratării laptelui este pentru a se conserva mai bine. Nu necesită păstrat la rece, iar durata de depozitare este foarte lungă. Evoluția societății și creșterea gradului de stres pentru mămici a adus noi probleme în familii. Din ce în ce mai multe mame nu au posibilitatea de a alăpta natural, astfel se ia decizia unei alăptări alternative. Experții în sănătate confirmă totuși că laptele matern este cea mai bună alegere nutrițională pentru sugari.

Laptele pentru bebeluși preparat în comerț reprezintă o alternativă pentru a suplimenta laptele matern, conținând vitamine și substanțe nutritive. Din punct de vedere psihologic, anumite mămici consideră că dacă nu alăptează, riscă să piardă realizarea unei conexiuni puternice cu copiii lor.

„Laptele praf conține proteine animale. E făcut din lapte de vacă și sigur că au încercat producătorii să hidrolizeze proteinele, să le adauge fel de fel de lucruri pentru floră ca să nu constipe copilul. Dar cu toate acestea, cel mai de preț și mai bun este laptele de mamă.” – spune Dr. Niculina Jianu, medic pediatru.

Care sunt pașii pentru prepararea laptelui praf?

Sănătatea celor mici trebuie privită de către părinți cu o foarte mare atenție. Înainte de a alege introducerea laptelui praf în alimentația zilnică a bebelușilor, trebuie notat faptul că acesta nu este un produs steril. Trebuie preparat în condiții optime, pentru a nu pune viața celui mic în pericol.

  1. Trebuie pusă o oală sau un fierbător cu cel puțin 1 litru de apă rece de la robinet;
  2. Apa fiartă trebuie lăsată să se răcească puțin;
  3. Este necesară scoaterea sticluței bebelușului din sterilizator;
  4. Verificarea instrucțiunilor de pe ambalajul laptelui praf;
  5. Este important de a răci laptele înainte de a fi servit celui mic;
  6. Trebuie testată temperatura laptelui. Se poate folosi interiorul încheieturii mâinii;
  7. La final, după ce bebelușul a mâncat, conținutul rămas trebuie aruncat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
De ce se urează „Casă de piatră” la nuntă? Din ce obicei ciudat provin aceste cuvinte?
În multe culturi, căsătoria este văzută ca un moment sacru și semnificativ în viața unei persoane. Nunta este considerată unul dintre cele mai importante eveniment din viața românilor. Fie... citește tot
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot