De ce au pofte femeile însărcinate? Care sunt cele mai frecvente pofte?

15.09.2022
De ce au pofte femeile însărcinate? Care sunt cele mai frecvente pofte?

Sarcina este una dintre cele mai interesante experiențe pe care o femeie le poate avea. Cele 9 luni sunt descrise adesea de către mame ca fiind una dintre cele mai frumoase experiențe, chiar dacă sunt și greutăți. În timpul sarcinii, doctorii recomandă viitoarelor mămici o anumită alimentație, însă adesea apar și numitele pofte. De ce au pofte femeile însărcinate?

Care sunt cele mai frecvente nevoi ale corpului?

pofte

De cele mai multe ori, poftele pe care femeile le experimentează în timpul sarcinii sunt legate de alimente. Sfatul medicului este ca în timpul perioadei de 9 luni, alimentația să fie una bună și nutritivă. Femeile sunt sfătuite pe cât posibil să evite să consume alcool sau tutun. Cele mai frecvente pofte sunt asociate cu gusturile de dulce, condimentat, sărat și ocazional acru. Sondajele realizate în rândul femeilor însărcinate care au avut pofte în timpul acestei perioade arată că mai puțin de 10% dintre acestea tânjesc după fructe sau legume.
Cele mai frecvente pofte sunt:

De ce au pofte femeile însărcinate?

Doctorii precizează că poftele din timpul sarcinii pot fi cauzate de o serie de lucruri, printre care hormonii, un simț sporit al mirosului sau gustului, dar și diferite deficiențe nutriționale. Acestea încep de obicei în timpul primului trimestru și ajung la apogeu în cel de-al doilea.

Nimeni nu știe de ce apar poftele de sarcină, deși există teorii că ele reprezintă nutrienți care mamei ar putea să-i lipsească, iar dorința este modul organismului de a cere ceea ce are nevoie, a explicat Andrei Rebarber, director al diviziei de medicină de la NYU.

De cele mai multe ori, poftele nu sunt periculoase, lucrurile se pot schimba în momentul în care se trece la un potențial consum de substanțe nenutritive. Cele mai ciudate pofte pe care o femeie le poate avea sunt creta, gheața din congelator sau chiar argila.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot