Cum se bea ceaiul englezesc? Care este diferența față de ceaiul clasic?

28.04.2023
Cum se bea ceaiul englezesc? Care este diferența față de ceaiul clasic?

Englezii sunt cunoscuți pentru rafinamentul de care dau dovadă când ies la restaurant și de felul riguros cu care își beau băuturile. Fie că vorbim de whiskey, gin sau ceai, modul în care sunt băute reflectă eticheta regală. Perioada imperialistă și-a pus amprenta asupra insulei din Europa, astfel că ceaiul a devenit un brand de țară. Cum beau englezii ceaiul? Care este diferența între ceaiul englezesc și cel din România?

Cum beau englezii ceaiul?

ceaiul

Englezii sunt cunoscuți pentru nivelul ridicat de ceai consumat. Astfel că, mulțumită și englezilor, ceaiul a rămâne a doua cea mai consumată băutură la nivel mondial. Regatul Unit al Marii Britanii se bucură de unicitate în a consuma ceaiul, preparându-l în propriul mod.

Ceaiul englezesc pentru micul dejun este preparat dintr-un amestec de ceaiuri negre. Este mult mai puternic decât cel clasic, care e făcut din ceaiuri de plante verzi. Ceaiul negru este făcut, de obicei, din planta Camellia sinensis.

Unicitatea consumului este dat de faptul că peste 80% din populația activă obișnuiește să pună lapte în ceai. Zahărul este un plus, pe care uneori îl omit. Prin urmare, bând un nivel peste măsură de ceai, acesta poate reduce riscul de diferite boli, precum: diabet, cancer, boli de inimă sau chiar accident vascular cerebral. Acesta se poate bea dimineața la mic-dejun, la prânz, la cină și chiar seara târziu.

Care este diferența dintre consumul românilor față de englezi?

În România, ceaiul nu are un aer boem. El este asociat cu răcelile și sezonul rece, pregătit să intervină la nevoie împotriva virușilor. Românii obișnuiesc să consume aproximativ 200 grame pe an (echivalentul a 85 de cești). În acest fel, iarna este timpul în care localurile sunt pline ochi de persoane care consumă ceai.

Piața ceaiurilor este una bogată. Astfel că poți găsi clasicele sortimente, precum cel de mentă sau fructe de pădure, dar și cardamon sau diferite combinații exotice. La polul opus, turcii au transformat din această băutură o pasiune, consumând aproximativ 230 de tone pe an, aproximativ  3 kg/persoană.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot