Cum se face plăcinta de dovleac?

31.10.2022
Cum se face plăcinta de dovleac?

Sărbătoarea de Halloween este aici. Chiar dacă aceasta a intrat recent în cultura românească, tot mai mulți tineri încep să o adopte ca atare. Populară în occident, Halloweenul reprezintă sărbătoarea celor trecuți în neființă. Vedeta zilei este dovleacul. Astfel, redactorii Shtiu vă prezintă cum să faceți chiar la voi acasă o plăcintă de dovleac grozavă.

Cum a apărut plăcinta?

dovleac

Preparată în nenumărate moduri, cu carne, brânză, fructe sau legume, plăcinta datează de mii de ani. Precursorul ei a apărut în zona Egiptului, acum mai bine de 9.000 de ani. Acestea se numeau „galettes” și erau făcute din orz, ovăz, secară, iar apoi unse cu miere.
Cu timpul, Imperiul Roman a adus plăcinta în Europa, făcându-l un preparat important. În Anglia medievală, plăcinta era umplută cu carne și se servea ca fel principal.

Puterea maritimă a Imperiului Britanic a reușit să facă cunoscută plăcinta în toate colțurile lumii. În America de Nord, plăcintele de fructe se servesc cu înghețată. În Europa estică, cele mai populare plăcinte sunt cele umplute cu brânză. În fostele colonii britanice, plăcintele sunt umplute cu carne și este asezonată cu cartofi prăjiți.
În prezent, acestea pot fi găsite atât ca mâncare de tip fast-food, dar și fel de mâncare festiv.

Cum se prepară plăcinta de dovleac?

În primul trebuie spus faptul că plăcinta de dovleac nu este un preparat ușor de făcut. Este nevoie de un aluat, de preferat făcut în casă și de o umplutură gătită.

Ingrediente pentru aluat:

Ingrediente pentru umplutură:

Din elementele enumerate mai sus se frământă un aluat și se lasă la dospit pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul rezultat se împarte în 4 bucăți, iar fiecare trebuie întins pentru a rămâne o foaie fină și subțire.

Fiecare dintre bucăți trebuie unsă cu ulei, unde după se întinde uniform un sfert din dovleacul ras. Se presară zahăr vanilat sau scorțișoară. Foile se rulează și așază pe o tavă. Se unge cu ulei și se lasă la foc mediu până sunt rumenite uniform.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot