Cum se face despărțirea în silabe? Regulile despărțirii în silabe

16.10.2018
Cum se face despărțirea în silabe? Regulile despărțirii în silabe

Despărțirea în silabe. Una dintre cele mai comune sarcini pe care le au cei mici la școală este despărțirea în silabe. Există câteva reguli de care trebuie să se țină cont atunci când se face despărțirea în silabe. Care sunt acestea?

Despărțirea în silabe

Despărțirea în silabe se face cu ajutorul semnului ortografic numit cratimă. De cele mai multe ori, despărțirea în silabe este folosită la capăt de rând, atunci când cuvintele nu intră în totalitate pe un singur rând.

Regulile despărțirii în silabe:

Ce cuvinte NU se despart în silabe la capăt de rând?

Nu se despart în rânduri diferite: cuvintele compuse din abrevieri literale: UNESCO (nu: U-NES-CO), abrevierile unor formule curente: a.c., ș.a.m.d., etc. sau numeralele ordinale notate prin cifre (romane sau arabe) urmate de formantul specific: (al) XVII-lea, a 4-a.

Care sunt vocalele? Care sunt consoanele?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot