Cum să desenezi frumos? Câteva sfaturi de care să ții cont

10.07.2020
Cum să desenezi frumos? Câteva sfaturi de care să ții cont

Cum să desenezi frumos? Toată lumea a desenat, cel puțin o dată, în viața lor. Desenul trebuie să fie o plăcere, o activitate care aduce bucurie și destresare. Atunci când te apuci să desenezi, fie că folosești un creion, un băț sau un deget, creația ta trebuie să te mulțumească în primul rând pe tine și după aceea pe ceilalți.

Dacă ești un începător, desenul tău niciodată nu va arăta ca al unui profesionist. Însă, există câteva tehnici și metode care te vor ajuta să îți îmbunătățești operele. Site-ul shtiu.ro îți prezintă câteva sfaturi pentru a realiza desene frumoase.

Cum să desenezi frumos?

Desenatul este ca orice altă activitate în viață. Perseverența este cea care ajută la îmbunătățirea operelor artistice. În acest domeniu talentul este important, însă repetiția, ca în orice altă activitate, va duce la îmbunătățirea tehnicii și creațiilor.

Trebuie specificat, de la început, că nu există desene perfecte, iar mintea ta trebuie setată să dea frâu liber imaginației. Atunci când te apuci să desenezi nu te compara cu nimeni, ci doar cu tine însuți. Când te apuci de desen trebuie să o faci pentru tine, ci nu pentru a obține laude. Este indicat să îți stabilești obiective, însă mai important este să te bucuri de călătoria în sine, decât de scopul final.

Cum îmbunătățești tehnica de desen

Așa cum spuneam mai sus, nu există un desen perfect. Prima etapă pentru a-ți îmbunătăți tehnica este să desenezi ceea ce vrei tu. Este indicat să repeți acest lucru, chiar dacă a doua oară desenul nu-ți va ieși la fel.

O modalitate prin care să îți formezi mâna este să faci desenul din linii scurte. Chiar dacă cercul nu îți va ieși perfect sau linia nu este dreaptă complet, în felul acesta vei căpăta mai multe dexteritate și imaginație.

Un lucru care trebuie știut este că atunci când desenezi ceva din memorie cu greu va ieși așa cum îți dorești, însă acest lucru înseamnă că fiecare are stilul său.

Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont:

Mulți artiști celebri au desenat la început din plăcere. Ulterior, după mai multe tentative eșuate au început să apară și operele artistice profesioniste. Astfel, în ziua de astăzi, cel mai scump tablou din lume este „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci. Acesta a fost vândut pe 15 noiembrie 2017, la casa Christie’s din New York, pentru 450,3 milioane de dolari.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
adplus-dvertising