Cum să desenezi frumos? Câteva sfaturi de care să ții cont

10.07.2020
Cum să desenezi frumos? Câteva sfaturi de care să ții cont

Cum să desenezi frumos? Toată lumea a desenat, cel puțin o dată, în viața lor. Desenul trebuie să fie o plăcere, o activitate care aduce bucurie și destresare. Atunci când te apuci să desenezi, fie că folosești un creion, un băț sau un deget, creația ta trebuie să te mulțumească în primul rând pe tine și după aceea pe ceilalți.

Dacă ești un începător, desenul tău niciodată nu va arăta ca al unui profesionist. Însă, există câteva tehnici și metode care te vor ajuta să îți îmbunătățești operele. Site-ul shtiu.ro îți prezintă câteva sfaturi pentru a realiza desene frumoase.

Cum să desenezi frumos?

Desenatul este ca orice altă activitate în viață. Perseverența este cea care ajută la îmbunătățirea operelor artistice. În acest domeniu talentul este important, însă repetiția, ca în orice altă activitate, va duce la îmbunătățirea tehnicii și creațiilor.

Trebuie specificat, de la început, că nu există desene perfecte, iar mintea ta trebuie setată să dea frâu liber imaginației. Atunci când te apuci să desenezi nu te compara cu nimeni, ci doar cu tine însuți. Când te apuci de desen trebuie să o faci pentru tine, ci nu pentru a obține laude. Este indicat să îți stabilești obiective, însă mai important este să te bucuri de călătoria în sine, decât de scopul final.

Cum îmbunătățești tehnica de desen

Așa cum spuneam mai sus, nu există un desen perfect. Prima etapă pentru a-ți îmbunătăți tehnica este să desenezi ceea ce vrei tu. Este indicat să repeți acest lucru, chiar dacă a doua oară desenul nu-ți va ieși la fel.

O modalitate prin care să îți formezi mâna este să faci desenul din linii scurte. Chiar dacă cercul nu îți va ieși perfect sau linia nu este dreaptă complet, în felul acesta vei căpăta mai multe dexteritate și imaginație.

Un lucru care trebuie știut este că atunci când desenezi ceva din memorie cu greu va ieși așa cum îți dorești, însă acest lucru înseamnă că fiecare are stilul său.

Iată câteva sfaturi de care este bine să ții cont:

Mulți artiști celebri au desenat la început din plăcere. Ulterior, după mai multe tentative eșuate au început să apară și operele artistice profesioniste. Astfel, în ziua de astăzi, cel mai scump tablou din lume este „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci. Acesta a fost vândut pe 15 noiembrie 2017, la casa Christie’s din New York, pentru 450,3 milioane de dolari.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Poți să-ți asiguri locuința și să primești despăgubiri în caz de război?
Într-o lume tot mai incertă, mulți proprietari de locuințe se întreabă dacă polițele de asigurare îi protejează în cazul unui conflict armat. Asigurările de locuințe acoperă, de obicei,... citește tot
Ce este un pansexual?
Ce este un pansexual?
În ultimii ani, în vocabularul occidentalilor, a intrat cuvântul pansexual. La ce face referire acest cuvânt și când îl putem folosi? Ce este Pansexualitatea? Pansexualitatea este o orientare... citește tot
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Lumea stă pe un butoi de pulbere, după ce Statele Unite ale Americii pare că cedează deliberat mii de kilometri pătrați de teritoriu al Ucrainei către Rusia. Iar rușii, continuă să vrea și... citește tot