Curiozități despre Leonardo da Vinci. Acesta a fost primul OM care a explicat de ce cerul este albastru

04.11.2022
Curiozități despre Leonardo da Vinci. Acesta a fost primul OM care a explicat de ce cerul este albastru

Italianul Leonardo di ser Piero da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), rămas cunoscut cu numele de Leonardo da Vinci, este considerat cel mai mare geniu din istoria omenirii. Viața și operele sale au fost analizate îndelung de istorici, care încă mai descoperă lucruri noi despre acestea. O enciclopedie, un geniu, o enigma. Doamnelor și domnilor, Leonardo da Vinci:

Lucruri mai puțin știute despre Leonardo da Vinci

1. Leonardo da Vinci nu a lăsat nicio imagine (pictură sau sculptură) clară cu el. Toate fotografiile sale sunt reprezentări cu aproximație ale acestuia.

2. Leonardo a fost prima persoană din lume care a explicat de ce cerul este albastru. Citește și tu aici și află de ce cerul este albastru!

3. Două dintre lucrările sale, „Mona Lisa” și „Cina cea de Taină„, sunt considerate a fi cele mai faimoase picturi din istoria omenirii.

4. Cu toate că este cea mai importantă personalitate a umanității, în lume există doar 15 portrete ale acestuia. Toate au fost realizate de alți pictori.

5. Pictura „Mona Lisa” a devenit cel mai faimos tablou din lume după ce a fost furată de la Muzeul Luvru.

6. Leonardo da Vinci a fost fascinat de ideea ca omul să zboare și a realizat numeroase schițe cu păsări în aer și mașinării destinate zborului.

7. Leonardo a fost unul dintre primii italieni care a folosit vopsea în ulei. El a devenit faimos și pentru felul cum a reușit să creeze lumina în picturile sale.

8. Artistul a fost un geniu complet și pe lângă pictor acesta a mai fost și sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

9. Tabloul „Mona Lisa” este cel mai faimos din lume, iar artistul a lucrat aproximativ 10 ani ca să îi facă buzele Giocondei.

10. Leonardo a fost printre puținii oameni care a realizat hărți ale Europei. Acesta este considerat tatăl științelor moderne.

11. Leonardo a inventat bicicleta cu aproximativ 300 de ani înainte ca aceasta să fie produsă în secolul al XIX-lea. El este și cel care a creat pentru prima dată pompele hidraulice.

12. Leonardo da Vinci a fost prima persoană care a explicat ateroscleroza și ciroza hepatică.

13. Leonardo a mai proiectat un scripete, o macara rotativă, o navă zburătoare pe lângă multe altele.

14. Omul de știință fura cadavre, noaptea, din cimitir pentru a le studia și a vedea unde se duce sufletul, potrivit seriousfacts.com.

15. Ultimele cuvinte ale lui Leonardo au fost: „L-am jignit pe Dumnezeu, dar și întreaga omenire. Munca mea nu a avut calitatea pe care ar fi trebuit să o aibă”.

Foto: Dailymail.co.uk și Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Care este pluralul la căpșună? Cum se spune corect, căpșuni sau căpșune?
Fructul roșu cu gust dulceag este unul dintre preferatele românilor și nu numai. În fiecare an, începutul verii este îndulcit de venirea în grădini și piețe a căpșunilor. Fie că sunt... citește tot
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
De ce italienii nu rup pastele, în două, atunci când le gătesc?
Italia este renumită în toată lumea pentru gastronomie sa delicioasă. Pizza și pastele sunt considerate două preparate tradiționale italienești, având în spate o istorie bogată. Acestea... citește tot
Ce sunt Rusaliile?
Ce sunt Rusaliile?
Ritualurile creștine sunt sărbătorite cu sfințenie de către credincioșii din țara noastră. Astfel că după Nașterea, Moartea, Învierea și Înălțarea lui Iisus Hristos, mai este o zi... citește tot