Curiozități despre Leonardo da Vinci. Acesta a fost primul OM care a explicat de ce cerul este albastru

04.11.2022
Curiozități despre Leonardo da Vinci. Acesta a fost primul OM care a explicat de ce cerul este albastru

Italianul Leonardo di ser Piero da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), rămas cunoscut cu numele de Leonardo da Vinci, este considerat cel mai mare geniu din istoria omenirii. Viața și operele sale au fost analizate îndelung de istorici, care încă mai descoperă lucruri noi despre acestea. O enciclopedie, un geniu, o enigma. Doamnelor și domnilor, Leonardo da Vinci:

Lucruri mai puțin știute despre Leonardo da Vinci

1. Leonardo da Vinci nu a lăsat nicio imagine (pictură sau sculptură) clară cu el. Toate fotografiile sale sunt reprezentări cu aproximație ale acestuia.

2. Leonardo a fost prima persoană din lume care a explicat de ce cerul este albastru. Citește și tu aici și află de ce cerul este albastru!

3. Două dintre lucrările sale, „Mona Lisa” și „Cina cea de Taină„, sunt considerate a fi cele mai faimoase picturi din istoria omenirii.

4. Cu toate că este cea mai importantă personalitate a umanității, în lume există doar 15 portrete ale acestuia. Toate au fost realizate de alți pictori.

5. Pictura „Mona Lisa” a devenit cel mai faimos tablou din lume după ce a fost furată de la Muzeul Luvru.

6. Leonardo da Vinci a fost fascinat de ideea ca omul să zboare și a realizat numeroase schițe cu păsări în aer și mașinării destinate zborului.

7. Leonardo a fost unul dintre primii italieni care a folosit vopsea în ulei. El a devenit faimos și pentru felul cum a reușit să creeze lumina în picturile sale.

8. Artistul a fost un geniu complet și pe lângă pictor acesta a mai fost și sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

9. Tabloul „Mona Lisa” este cel mai faimos din lume, iar artistul a lucrat aproximativ 10 ani ca să îi facă buzele Giocondei.

10. Leonardo a fost printre puținii oameni care a realizat hărți ale Europei. Acesta este considerat tatăl științelor moderne.

11. Leonardo a inventat bicicleta cu aproximativ 300 de ani înainte ca aceasta să fie produsă în secolul al XIX-lea. El este și cel care a creat pentru prima dată pompele hidraulice.

12. Leonardo da Vinci a fost prima persoană care a explicat ateroscleroza și ciroza hepatică.

13. Leonardo a mai proiectat un scripete, o macara rotativă, o navă zburătoare pe lângă multe altele.

14. Omul de știință fura cadavre, noaptea, din cimitir pentru a le studia și a vedea unde se duce sufletul, potrivit seriousfacts.com.

15. Ultimele cuvinte ale lui Leonardo au fost: „L-am jignit pe Dumnezeu, dar și întreaga omenire. Munca mea nu a avut calitatea pe care ar fi trebuit să o aibă”.

Foto: Dailymail.co.uk și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot