Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

10.10.2022
Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

Leonardo da Vinci (1452-1519) este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria umanității. Operele sale fac înconjurul lumii în sălile de artă, iar cele care sunt de vânzare valorează milioane de dolari. Ingeniozitatea lui este unică. În multe dintre lucările sale există detalii ascunse care dau de furcă specialiștilor inclusiv în prezent. Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

Care sunt cele mai importante creații ale lui Leonardo da Vinci?

Leonardo da Vinci

Picturile lui Da Vinci l-au transformat pe italian într-un artist de renume. Totuși, acesta nu era doar pictor ci și un inventator de geniu. Cu ajutorul lui, Florența, orașul unde a creat, a devenit un oraș unic și modern.

Geniul său și-a lăsat amprenta asupra epocii, fiind un promotor al Renașterii. Este totodată considerat unul dintre cei mai mari inventatori, metodele sale transformându-l într-un om misterios pentru mulți. Invențiile sale au fost clasate ca fiind moderne pentru epoca respectivă. Cele mai multe dintre creațiile sale au trecut bariera timpului, oamenii folosindu-le și în prezent. Acesta a conceput mașini de zburat, o mașină de socotit, un tanc și chiar o parașută. Pe lângă invenții, Da Vinci a făcut descoperiri și în domeniul anatomiei sau opticii.

În prezent, Leonardo da Vinci este mai degrabă recunoscut pentru picturi. Unele dintre ele sunt protejate de ziduri groase de sticlă, altele bat ușile caselor de vânzări pe sume de milioane de dolari.

Cele mai importante picturi ale geniului său sunt:

Ce secrete ascund tablourile lui?

Geniul misterios al artistului dă de furcă oamenilor de știință inclusiv în prezent. Numeroase filme, cărți, teorii și povești ale conspirației se învârt în jurul lui.

Leonardo da Vinci

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot