Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

10.10.2022
Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

Leonardo da Vinci (1452-1519) este una dintre cele mai cunoscute personalități din istoria umanității. Operele sale fac înconjurul lumii în sălile de artă, iar cele care sunt de vânzare valorează milioane de dolari. Ingeniozitatea lui este unică. În multe dintre lucările sale există detalii ascunse care dau de furcă specialiștilor inclusiv în prezent. Ce secrete ascund tablourile lui Leonardo da Vinci?

Care sunt cele mai importante creații ale lui Leonardo da Vinci?

Leonardo da Vinci

Picturile lui Da Vinci l-au transformat pe italian într-un artist de renume. Totuși, acesta nu era doar pictor ci și un inventator de geniu. Cu ajutorul lui, Florența, orașul unde a creat, a devenit un oraș unic și modern.

Geniul său și-a lăsat amprenta asupra epocii, fiind un promotor al Renașterii. Este totodată considerat unul dintre cei mai mari inventatori, metodele sale transformându-l într-un om misterios pentru mulți. Invențiile sale au fost clasate ca fiind moderne pentru epoca respectivă. Cele mai multe dintre creațiile sale au trecut bariera timpului, oamenii folosindu-le și în prezent. Acesta a conceput mașini de zburat, o mașină de socotit, un tanc și chiar o parașută. Pe lângă invenții, Da Vinci a făcut descoperiri și în domeniul anatomiei sau opticii.

În prezent, Leonardo da Vinci este mai degrabă recunoscut pentru picturi. Unele dintre ele sunt protejate de ziduri groase de sticlă, altele bat ușile caselor de vânzări pe sume de milioane de dolari.

Cele mai importante picturi ale geniului său sunt:

Ce secrete ascund tablourile lui?

Geniul misterios al artistului dă de furcă oamenilor de știință inclusiv în prezent. Numeroase filme, cărți, teorii și povești ale conspirației se învârt în jurul lui.

Leonardo da Vinci

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Astăzi, când ne vine în minte o țară, gândul ne poartă automat la capitala acestui stat. Majoritatea țărilor au câte o capitală, așa cum este cazul României, dar sunt și excepții cum... citește tot
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Pe Pământ există 195 de țări suverane și independente, iar dintre acestea 193 sunt membre ale Organizației Națiunilor Unite, în timp ce Vatican și Palestina sunt doar observatori... citește tot
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
Una dintre cele mai frecvente erori pe care o fac românii este folosirea formulării „ca și” în loc de „ca”. De cele mai multe ori, utilizarea formulării „ca și” se face pentru a... citește tot