Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii în Cina cea de taină?

18.05.2023
Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii în Cina cea de taină?

Leonardo da Vinci este considerat cel mai mare savant al omenirii. Acesta a excelat în toate domeniile în care a activat, multe dintre creațiile sale nefiind descifrate nici până în prezent. Pictura ”Cina cea de taină” este o adevărată capodoperă universală și se crede că ar avea ascunsă în ea indicii despre sfârșitul lumii.

Cercetătoarea Sabrina Sforza Galitzia a analizat atent Cina cea de taină și a ajuns la concluzia că în fereastra de deasupra lui Iisus Hristos există un întreg cod matematic și astrologic despre sfârșitul lumii.

Leonardo da Vinci a prezis Apocalipsa

Sabrina Sforza Galitzia a anunțat că a descifrat codul lui Leonardo da Vinci din Cina cea de taină. Mesajul prevestește când va avea loc sfârșitul lumii, care va fi sub forma unui potop biblic. Evenimentul va începe în data de 21 martie 4006 și se va încheia în ziua de 1 noiembrie, același an. Trebuie precizat că femeia lucrează în prezent la arhivele Vaticanului, iar înainte de asta a fost cercetătoare la Universitatea din California, Los Angeles.

Sforza Galitzia este de părere că Leonardo a ascuns un adevărat cod în pictura sa, implicând semnele zodiacului și utilizarea de către acesta a celor 24 de litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei. Este bine de menționat că cercetătoarea nu a oferit însă nicio dovadă în acest sens. Cina cea de Taină este așezată pe un perete la Biserica Santa Maria delle Grazie din Milano. Pictura măsoară 460 de centimetri pe 880 centimetri, iar Da Vinci a lucrat trei ani la ea din 1495 până în 1498.

Leonardo da Vinci a fost fără discuție o minte luminată, care spre sfârșitul vieții a fost atras de evenimentele apocaliptice. De altfel, acesta a realizat mai multe scene cataclismice într-o serie cunoscută sub numele de ”Visions of the End of the World”, care înseamnă ”Viziuni despre sfârșitul lumii”, potrivit iflscience.com.

Leonardo da Vinci a decedat în data de 2 mai 1519, la vârsta de 67 de ani. Acesta a fost înmormântat în Capela Saint-Hubert a castelului Amboise.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot