Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii în Cina cea de taină?

18.05.2023
Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii în Cina cea de taină?

Leonardo da Vinci este considerat cel mai mare savant al omenirii. Acesta a excelat în toate domeniile în care a activat, multe dintre creațiile sale nefiind descifrate nici până în prezent. Pictura ”Cina cea de taină” este o adevărată capodoperă universală și se crede că ar avea ascunsă în ea indicii despre sfârșitul lumii.

Cercetătoarea Sabrina Sforza Galitzia a analizat atent Cina cea de taină și a ajuns la concluzia că în fereastra de deasupra lui Iisus Hristos există un întreg cod matematic și astrologic despre sfârșitul lumii.

Leonardo da Vinci a prezis Apocalipsa

Sabrina Sforza Galitzia a anunțat că a descifrat codul lui Leonardo da Vinci din Cina cea de taină. Mesajul prevestește când va avea loc sfârșitul lumii, care va fi sub forma unui potop biblic. Evenimentul va începe în data de 21 martie 4006 și se va încheia în ziua de 1 noiembrie, același an. Trebuie precizat că femeia lucrează în prezent la arhivele Vaticanului, iar înainte de asta a fost cercetătoare la Universitatea din California, Los Angeles.

Sforza Galitzia este de părere că Leonardo a ascuns un adevărat cod în pictura sa, implicând semnele zodiacului și utilizarea de către acesta a celor 24 de litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei. Este bine de menționat că cercetătoarea nu a oferit însă nicio dovadă în acest sens. Cina cea de Taină este așezată pe un perete la Biserica Santa Maria delle Grazie din Milano. Pictura măsoară 460 de centimetri pe 880 centimetri, iar Da Vinci a lucrat trei ani la ea din 1495 până în 1498.

Leonardo da Vinci a fost fără discuție o minte luminată, care spre sfârșitul vieții a fost atras de evenimentele apocaliptice. De altfel, acesta a realizat mai multe scene cataclismice într-o serie cunoscută sub numele de ”Visions of the End of the World”, care înseamnă ”Viziuni despre sfârșitul lumii”, potrivit iflscience.com.

Leonardo da Vinci a decedat în data de 2 mai 1519, la vârsta de 67 de ani. Acesta a fost înmormântat în Capela Saint-Hubert a castelului Amboise.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot