Cum putea Facebook să achiziționeze gratis WhatsApp-ul?

05.08.2022
Cum putea Facebook să achiziționeze gratis WhatsApp-ul?

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume. Aceasta este creația lui Mark Zuckerberg. Fondat în anul 2004, Facebook este într-o continuă expansiune. Deciziile luate de CEO-ul Zuckerberg nu au fost întotdeauna cele mai inspirate, iar cea în privința WhatsApp-ului este cea mai evidentă. Miliardarul putea avea la un moment dat cea mai cunoscută aplicație de mesaje instant din lume gratis, în schimb a plătit câțiva ani mai târziu 19 miliarde de dolari pe ea.

Cum putea Mark Zuckerberg să ia gratis WhatsApp-ul?

Brian Acton este, în prezent, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, fiindcă el este cel care a inventat WhatsApp-ul. La începutul carierei, americanul a lucrat la Apple, Adobe, Yahoo și Ernst & Young. În anul 2008, Acton era deja milionar în dolari, însă a pierdut o mare parte din avere în urma crizei economice din anul următor.

Brian Acton

În anul 2009, Brian Acton a încercat să se angajeze la Facebook, însă nu a fost acceptat. Tânărul IT-ist a postat pe Twitter un mesaj, pe data de 5 august 2009, în care spunea că nu a reușit să se angajeze la celebra rețea socială.

Facebook m-a refuzat. A fost o ocazie grozavă să cunosc niște oameni fantastici. Abia aștept să pornesc în următoarea aventură a vieții, a scris Acton pe Twitter la vremea respectivă.

Imediat, Brian Acton a început să lucreze, împreună cu Jan Koum, la aplicația de mesaje instant WhatsApp, iar în anul 2014 se afla din nou față în față cu Mark Zuckerberg. De această dată, Acton negocia vânzarea soft-ului.

Cel mai probabil, dacă Brian era angajat de Facebook, aplicația WhatsApp ar fi fost dezvoltată în cadrul companiei, în schimb Zuckerberg a trebuit să achite 19 miliarde de dolari pentru a intra în proprietatea sa.

Brian Acton a continuat să lucreze la WhatsApp încă 3 ani. A plecat cu câteva luni înainte să primească un bonus de 850 de milioane de dolari. Relația dintre Mark Zuckerbeg și Brian s-a deteriorat rapid, acesta din urmă arătându-și susținerea pentru mișcarea #DeleteFacebook, potrivit cebanifacazi.ro.

Între timp, Brian Acton a fondat Signal, un concurent direct pentru WhatsApp. Potrivit datelor oficiale, noua aplicație a ajuns la 40 de milioane de utilizatori în anul 2022 și este, la fel ca Facebook și WhatsApp, într-o continuă expansiune.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Astăzi, milioane de oameni își încep ziua cu o cafea. Totuși, puțini sunt cei care se gândesc cum a fost descoperită cafeaua. Povestea este veche de peste 1.000 de ani și începe în... citește tot
În orice rău există și o urmă de speranță! Ce lucruri bune a adus conflictul dintre Ucraina și Rusia?
În orice rău există și o urmă de speranță! Ce lucruri bune a adus conflictul dintre Ucraina și Rusia?
Războiul din Ucraina a intrat deja în al 3-lea an și nu se știe dacă se va termina prea curând. Rușii au câștiga deja destul de mult teritoriu și, deși în esență războiul este un lucru... citește tot
Putin și Trump au discutat la telefon. Ce a obținut președintele american? Ce a zis Zelenski?
Putin și Trump au discutat la telefon. Ce a obținut președintele american? Ce a zis Zelenski?
Președinții american și rus, Donald Trump și Vladimir Putin, au discutat telefonic cel puțin o oră și jumătate. Triumfător ar fi ieșit Vladimir Putin, cel care a obținut aproape tot ce... citește tot