Cum putea Facebook să achiziționeze gratis WhatsApp-ul?

05.08.2022
Cum putea Facebook să achiziționeze gratis WhatsApp-ul?

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume. Aceasta este creația lui Mark Zuckerberg. Fondat în anul 2004, Facebook este într-o continuă expansiune. Deciziile luate de CEO-ul Zuckerberg nu au fost întotdeauna cele mai inspirate, iar cea în privința WhatsApp-ului este cea mai evidentă. Miliardarul putea avea la un moment dat cea mai cunoscută aplicație de mesaje instant din lume gratis, în schimb a plătit câțiva ani mai târziu 19 miliarde de dolari pe ea.

Cum putea Mark Zuckerberg să ia gratis WhatsApp-ul?

Brian Acton este, în prezent, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, fiindcă el este cel care a inventat WhatsApp-ul. La începutul carierei, americanul a lucrat la Apple, Adobe, Yahoo și Ernst & Young. În anul 2008, Acton era deja milionar în dolari, însă a pierdut o mare parte din avere în urma crizei economice din anul următor.

Brian Acton

În anul 2009, Brian Acton a încercat să se angajeze la Facebook, însă nu a fost acceptat. Tânărul IT-ist a postat pe Twitter un mesaj, pe data de 5 august 2009, în care spunea că nu a reușit să se angajeze la celebra rețea socială.

Facebook m-a refuzat. A fost o ocazie grozavă să cunosc niște oameni fantastici. Abia aștept să pornesc în următoarea aventură a vieții, a scris Acton pe Twitter la vremea respectivă.

Imediat, Brian Acton a început să lucreze, împreună cu Jan Koum, la aplicația de mesaje instant WhatsApp, iar în anul 2014 se afla din nou față în față cu Mark Zuckerberg. De această dată, Acton negocia vânzarea soft-ului.

Cel mai probabil, dacă Brian era angajat de Facebook, aplicația WhatsApp ar fi fost dezvoltată în cadrul companiei, în schimb Zuckerberg a trebuit să achite 19 miliarde de dolari pentru a intra în proprietatea sa.

Brian Acton a continuat să lucreze la WhatsApp încă 3 ani. A plecat cu câteva luni înainte să primească un bonus de 850 de milioane de dolari. Relația dintre Mark Zuckerbeg și Brian s-a deteriorat rapid, acesta din urmă arătându-și susținerea pentru mișcarea #DeleteFacebook, potrivit cebanifacazi.ro.

Între timp, Brian Acton a fondat Signal, un concurent direct pentru WhatsApp. Potrivit datelor oficiale, noua aplicație a ajuns la 40 de milioane de utilizatori în anul 2022 și este, la fel ca Facebook și WhatsApp, într-o continuă expansiune.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot