Cum se dă share location pe WhatsApp?

16.03.2022
Cum se dă share location pe WhatsApp?

Omenirea s-a dezvoltat, în ultimii ani, într-un ritm alert, iar tehnologia a ajuns la un nivel inimaginabil acum 10-15 ani. Telefoanele nu mai sunt simple telefoane, ci smartphone-uri, adevărate mini-computere. Cu un astfel de dispozitiv poți face și fotografii, iar dacă posesorul dorește poate să le arate prietenilor, în timp real, unde se află. Locația exactă.

Persoanele care dețin un smartphone utilizează, în mod regulat, aplicația WhatsApp pentru a comunica cu prietenii, rudele și colegii de serviciu. Cu ajutorul acesteia se pot realiza conversații audio, video sau text. Totodată, pot fi trimise fotografii sau videoclipuri persoanelor din listă care folosesc și ei WhatsApp.

Trebuie precizat că aplicația funcționează atât pe sistemul de operare Android cât și pe iOS, însă numai dacă există conexiune la internet. Pe lângă toate aceste funcții, WhatsApp permite utilizatorului să facă publică locația de pe Glob în care se află, celebrul share location.

Cum se activează share location pe WhatsApp?

Posesorii de smartphone-uri, fie că au sistem de operare Android sau iOS, pot împărtăși cu prietenii lor de pe WhatsApp locația în care se află. Această funcție a fost introdusă în anul 2017 și a fost împrumutată de la Facebook, compania care deține aplicația.

Pentru ca share location să funcționeze va trebui să activezi partajarea locației pentru fiecare aplicație individuală în setările telefonului tău. Trebuie precizat că aplicația WhatsApp este complet criptată și oferă cel mai mare grad de siguranță, astfel încât informațiile tale nu pot ajunge la nimeni decât dacă tu le împărtășești.

Cum activezi share location în WhatsApp:

1 – Permiteți accesul WhatsApp la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați WhatsApp. În mod alternativ, dacă ai deschis recent WhatsApp vei putea accesa din telefon Setări => Aplicații și notificări => WhatsApp => Permisiuni => Activați Locație.

2 – Deschide aplicația și începe o conversație cu un prieten din listă sau cu un grup din care faci parte.

3 – Atinge semnul (agrafa de attach) din căsuța în care scrii mesajul, apoi atinge opțiunea locație, după care butonul Trimite locația curentă. Dacă folosești un telefon cu iOS apasă pe semn și apoi location.

4 – După aceea selectează perioada de timp în care vrei să-ți distribui locația (15 minute, o oră sau 8 ore). Opțional poate fi adăugat și un comentariu.

5 – La final, atinge opțiunea „Trimite”.

Dacă vrei să oprești distribuirea locației într-o conversație individuală sau de grup trebuie să atingi „Opriți distribuirea”, iar apoi „Opriți”. Pentru a opri distribuirea locației în toate conversațiile individuale sau de grup trebuie să atingi „Mai multe opțiuni” => Setări => Cont => Confidențialitate => Locație în timp real, iar apoi atinge „Opriți Distribuirea” și, în final, „Opriți”.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot
Unde este situat apendicele?
Unde este situat apendicele?
Cu toții am auzit de apendice și de problemele pe care acesta le poate cauza. Boala declanșată de acest organ se numește apendicită și apare în special la copii, fiind, cu alte cuvinte, o... citește tot