Cum se dă share location pe WhatsApp?

16.03.2022
Cum se dă share location pe WhatsApp?

Omenirea s-a dezvoltat, în ultimii ani, într-un ritm alert, iar tehnologia a ajuns la un nivel inimaginabil acum 10-15 ani. Telefoanele nu mai sunt simple telefoane, ci smartphone-uri, adevărate mini-computere. Cu un astfel de dispozitiv poți face și fotografii, iar dacă posesorul dorește poate să le arate prietenilor, în timp real, unde se află. Locația exactă.

Persoanele care dețin un smartphone utilizează, în mod regulat, aplicația WhatsApp pentru a comunica cu prietenii, rudele și colegii de serviciu. Cu ajutorul acesteia se pot realiza conversații audio, video sau text. Totodată, pot fi trimise fotografii sau videoclipuri persoanelor din listă care folosesc și ei WhatsApp.

Trebuie precizat că aplicația funcționează atât pe sistemul de operare Android cât și pe iOS, însă numai dacă există conexiune la internet. Pe lângă toate aceste funcții, WhatsApp permite utilizatorului să facă publică locația de pe Glob în care se află, celebrul share location.

Cum se activează share location pe WhatsApp?

Posesorii de smartphone-uri, fie că au sistem de operare Android sau iOS, pot împărtăși cu prietenii lor de pe WhatsApp locația în care se află. Această funcție a fost introdusă în anul 2017 și a fost împrumutată de la Facebook, compania care deține aplicația.

Pentru ca share location să funcționeze va trebui să activezi partajarea locației pentru fiecare aplicație individuală în setările telefonului tău. Trebuie precizat că aplicația WhatsApp este complet criptată și oferă cel mai mare grad de siguranță, astfel încât informațiile tale nu pot ajunge la nimeni decât dacă tu le împărtășești.

Cum activezi share location în WhatsApp:

1 – Permiteți accesul WhatsApp la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați WhatsApp. În mod alternativ, dacă ai deschis recent WhatsApp vei putea accesa din telefon Setări => Aplicații și notificări => WhatsApp => Permisiuni => Activați Locație.

2 – Deschide aplicația și începe o conversație cu un prieten din listă sau cu un grup din care faci parte.

3 – Atinge semnul (agrafa de attach) din căsuța în care scrii mesajul, apoi atinge opțiunea locație, după care butonul Trimite locația curentă. Dacă folosești un telefon cu iOS apasă pe semn și apoi location.

4 – După aceea selectează perioada de timp în care vrei să-ți distribui locația (15 minute, o oră sau 8 ore). Opțional poate fi adăugat și un comentariu.

5 – La final, atinge opțiunea „Trimite”.

Dacă vrei să oprești distribuirea locației într-o conversație individuală sau de grup trebuie să atingi „Opriți distribuirea”, iar apoi „Opriți”. Pentru a opri distribuirea locației în toate conversațiile individuale sau de grup trebuie să atingi „Mai multe opțiuni” => Setări => Cont => Confidențialitate => Locație în timp real, iar apoi atinge „Opriți Distribuirea” și, în final, „Opriți”.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Unde se află Republica Cecenia și de ce este un teritoriu atât de disputat?
Rusia este cea mai mare țară din lume. În interiorul țării ei există numeroase culturi, etnii, dar și religii. Pentru a putea ține în frâu un teritoriu consistent, autoritățile ruse s-au... citește tot
Recomandări din presa de azi
Subiecte matematică simulare Evaluare Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii și care este...
Ce a putut spune Catinca Roman despre Petre Roman! Nu te aşteptai la aşa cuvinte,...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Europa e în ALERTĂ. Pericolul care amenință continentul e aproape. Locuitorii au fost avertizați
Amenzi de până la 10.000 de lei pentru români! Legea a fost deja promulgată
Vestea dimineții pentru toți șoferii din România, s-a schimbat Codul Rutier: rămâi fără permis 180...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Cu cine a fost înlocuită Corina Dănilă și unde s-a mutat emisiunea ei de pe...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising