Orificiul-minune de pe orice smartphone. La ce folosește acesta?

08.06.2021
Orificiul-minune de pe orice smartphone. La ce folosește acesta?

Majoritatea gadgeturilor moderne funcționează având la bază sistemul de operare Android. Nu puțini au fost cei care s-au plâns că dispozitivele lor, fie că era vorba despre smartphone ori despre tabletă, dau eroare sau pur și simplu „crapă”, ca să folosim un termen familiar.

Pentru toți cei care au întâmpinat o astfel de problemă există o soluție despre care cu siguranță nu aveați cunoștință și care este la îndemâna tuturor.

Câți dintre posesorii de smartphone-uri au observat sau nu au observat până acum că, în partea superioară sau inferioară a carcasei (în funcție de marcă și de model) există un orificiu, care poartă denumirea tehnică de RESET.

Acest orificiu este minuscul, cu un diametru foarte mic, însă suficient de larg pentru a încăpea un ac. De obicei, este amplasat în apropierea mufei de căști sau în apropriere de mufa pentru încărcător.

Deși orificiul este atât de mic, rolul lui este extrem de important deoarece ajută la resetarea telefonului și la revenirea setărilor implicite (din fabrică) în cazul în care aparatul s-a blocat și nu reacționează nici dacă este acționat butonul de pornire. Tot ce aveți de făcut este să introduceți în acest orificu un ac, o agrafă sau o scobitoare și problema dumneavoastră se va rezolva în câteva secunde.

Din păcate, această metodă de resetare va aduce cu sine pierderea datelor stocate atât în memoria internă a smartphone-ului, cât și a celor de pe cardul de memorie. Dar, veți economisi niște bani…

Gadget-urile mobile cu touchscreen și 5G

Următoare generație de telefoane este cea cu touchscreen. Această nouă schimbare adusă tehnologiei a adus odată cu ea și o gamă variată și mult mai largă de servicii, capacitate rețelei fiind din ce în ce mai mare.

La finalul lui 2007 existau aproximativ 200 de milioane de abonați ai rețelelor 3G.

La începutul anului 2008 existau peste 200 de milioane de abonați la rețelele 3G, iar astăzi, datorită avântului tehnologic, ne putem bucura de 5G.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot