Cine a purtat prima discuție telefonică? Care au fost primele cuvinte transmise?

19.01.2021
Cine a purtat prima discuție telefonică? Care au fost primele cuvinte transmise?

Prima discuție telefonică a fost purtată de către inventatorul telefonului Alexander Graham Bell și ajutorul său, mecanicul Thomas Watson. Ce și-au spus cei doi?

Alexander Graham Bell, omul care a brevetat telefonul în anul 1876, a scris istorie în momentul în care a demonstrat modul prin care era posibil să se poată purta o discutie telefonică pe baza de electricitate.

Bell își ocupa timpul cu studiile asupra sunetelor încă din copilărie. Ajuns la maturitate și  cu speranța că poate transmite o conversație printr-un sistem asemănător telegrafului a căutat ajutor la un mecanic foarte cunoscut, Thomas Watson.

Testarea primului telefon

În anul 1875, Bell a descoperit componentele de bază ale telefonului, în timp ce lucra cu Watson la acest mecanism. În urma finalizării dispozitivului de transmisie a sunetului pe cale electrică, Bell a testat prototipul. Anul următor, pe 7 martie 1876, în urma prezentării aplicației sale, Bell a primit brevetul conform căruia el a fost unicul inventator al telefonului. Trei zile mai târziu, acesta și-a testat invenția în propria sa locuință din Boston, inițiind un apel către ajutorul său, Watson care se afla într-o altă încăpere.

Primele cuvinte transmise prin intermediul telefonului au fost :

Domnule Watson vino încoace, vreau să te văd!

Cu toate că aceasta realizare a fost un succes Alexander Graham Bell nu a dorit să dețină un telefon în casă. Acesta spunea că este o greșeală care l-ar fi distras de la studiile sale. În luna mai, Bell și-a susțiut public inveția la Academia Americană din Boston și la Epoziția Centenară din Philadephia. Anul 1877 a adus schimbări majore în viața invetatorului, acesta înființând Compania de Telefonie Bell, unde au avut loc primele aplicații ale telefonului.

AT&T cea mai mare corporație mondială

Șaptesprezece ani mai târziu, în 1894, an în care brevetul lui Bell a expirat, acesta a vândut compania unor finanțatori. Compania a urmat să fie încorporată în AT&T (Compania Americană de Telefon și Telegraf ).

În 2021 se împlinesc 146 de ani de la primul apel al inventatorului Alexander Graham Bell. Mulțumită acestuia, comunicarea la nivel global este acum posibilă de la distanțe de sute de mii de kilometri.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot