Ce este funcția „View Once” de la WhatsApp?

04.08.2021
Ce este funcția „View Once” de la WhatsApp?

Iubitorii de tehnologie trebuie să știe că WhatsApp vine cu o nouă funcție. Gigantul american de mesagerie a anunțat implementarea „View Once”, o funcție cu care oamenii vor putea să trimită fotografii şi filmulețe ce vor dispărea după prima vizualizare. Interesant, nu-i așa?

La ce ajută funcția „View Once” de la WhatsApp?

În prezent, tot mai mulți oameni cu smartphone-uri aleg să nu mai discute la telefon și mențin o conversație prin mesaje sau conținuturi media. Drept urmare, WhatsApp a decis ca un astfel de conținut media, indiferent dacă este fotografie sau videoclip, după ce a fost vizualizat el va fi afișat ca „deschis”. Aceeași funcție a fost foarte apreciată, anul trecut, în Snapchat.

Funcţia, numită „View Once”, va permite ca fotografiile şi videoclipurile trimise să dispară din chat după ce au fost văzute, a anunţat Facebook.

Gigantul american a anunțat că aplicația va veni, în viitorul apropiat, cu alte funcții, cum ar fi trimiterea de mesaje fără utilizarea telefonului. Compania vrea, astfel, să atragă câți mai mulți utilizatori.

Ce este WhatsApp?

WhatsApp este o aplicație de mesagerie, disponibilă pentru Android, iOS și alte sisteme de operare pentru smartphone-uri. Pentru a putea fi folosită, aplicația are nevoie de conexiune la internet, astfel utilizatorul putând să trimită mesaje, fișiere media, și să-și apeleze prietenii sau familia.

Aplicația a fost creată de compania WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de gigantul Facebook pentru aproximativ 19 miliarde de dolari. Ulterior, aceasta a devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din luna februarie 2018.

Ba mai mult, compania americană a decis, în anul 2018, să lanseze o versiune business a aplicației pentru întreprinderi mici și mijlocii, numită WhatsApp Business, pentru a le permite firmelor să comunice mai ușor cu clienții care folosesc versiunea standard WhatsApp pe smartphone.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot