De ce Facebook se numește astfel?

22.04.2020
De ce Facebook se numește astfel?

Facebook, cea mai mare și cea mai populară rețea de socializare din lume. Există o vorbă pe internet care zice: dacă nu ai cont de Facebook înseamnă că nu exiști. Atât de cunoscută a devenit această platformă interactivă. Cu toate că are câteva probleme legate de securitatea datelor personale, oamenii nu pot renunța în a accesa site-ul.

Fondatorii acestui gigant mondial sunt: Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes și Andrew McCollum. Compania a fost înființată în anul 2004, în Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Inițial site-ul care găzduiește platforma de socializare s-a numit de thefacebook.com. Compania a înlăturat cuvântul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul facebook.com pentru 200.000 USD în 2005.

Denumirea platformei de socializare nu a fost aleasă la întâmplare, Facebook era numele directorului care conţinea numele studenţilor din anumite universităţi din SUA pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine cu colegii lor.

Facebook are în acest moment peste 2 miliarde de utilizatori activi. Conform datelor, o persoană intră de minim 8 ore pe zi pe rețeaua socială și stă minim 20 de minute la fiecare sesiune. Ca atare, firmele au văzut Facebook ca o modalitate de a-și promova ușor produsele și serviciile.

Dacă în 2012 Facebook avea un venit de 5 miliarde de dolari, în 2019 compania a raportat un venit de peste 70 de miliarde de dolari. Gigantul american are peste 2.000 de angajați și birouri în peste 15 țări.

În anul 2010, platforma ajunsese la o popularitate imensă, încât a fost făcut un film despre cum a fost creată. Cu toate că Mark Zuckerberg a negat unele informații apărute în film despre cum a fost înființat Facebook-ul, oamenii își pot face o părere foarte bună despre cum au evoluat lucrurile.

Vezi AICI trailerul filmului The Social Network!

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
Cum învățau bunicii noștri la școală? Ce manuale aveau?
La fiecare început de an școlar, în spațiul public au loc ample dezbateri despre cum funcționează sistemul public de educatie de la noi și cum ar trebui el să funcționeze la modul ideal. De... citește tot