De ce Facebook se numește astfel?

22.04.2020
De ce Facebook se numește astfel?

Facebook, cea mai mare și cea mai populară rețea de socializare din lume. Există o vorbă pe internet care zice: dacă nu ai cont de Facebook înseamnă că nu exiști. Atât de cunoscută a devenit această platformă interactivă. Cu toate că are câteva probleme legate de securitatea datelor personale, oamenii nu pot renunța în a accesa site-ul.

Fondatorii acestui gigant mondial sunt: Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes și Andrew McCollum. Compania a fost înființată în anul 2004, în Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Inițial site-ul care găzduiește platforma de socializare s-a numit de thefacebook.com. Compania a înlăturat cuvântul The din numele ei după ce a cumpărat domeniul facebook.com pentru 200.000 USD în 2005.

Denumirea platformei de socializare nu a fost aleasă la întâmplare, Facebook era numele directorului care conţinea numele studenţilor din anumite universităţi din SUA pentru a-i ajuta să se cunoască mai bine cu colegii lor.

Facebook are în acest moment peste 2 miliarde de utilizatori activi. Conform datelor, o persoană intră de minim 8 ore pe zi pe rețeaua socială și stă minim 20 de minute la fiecare sesiune. Ca atare, firmele au văzut Facebook ca o modalitate de a-și promova ușor produsele și serviciile.

Dacă în 2012 Facebook avea un venit de 5 miliarde de dolari, în 2019 compania a raportat un venit de peste 70 de miliarde de dolari. Gigantul american are peste 2.000 de angajați și birouri în peste 15 țări.

În anul 2010, platforma ajunsese la o popularitate imensă, încât a fost făcut un film despre cum a fost creată. Cu toate că Mark Zuckerberg a negat unele informații apărute în film despre cum a fost înființat Facebook-ul, oamenii își pot face o părere foarte bună despre cum au evoluat lucrurile.

Vezi AICI trailerul filmului The Social Network!

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot