Apple, Google și Microsoft vor să renunțe definitiv la parole

09.05.2022
Apple, Google și Microsoft vor să renunțe definitiv la parole

Reprezentanții Apple, Google și Microsoft au susținut că vor să scape de parole și să le înlocuiască cu o modalitate mai sigură prin care să se acceseze conturile și dispozitivele utilizatorilor. Giganții tehnologiei din Statele Unite ale Americii doresc ca oamenii să se logheze cu amprenta digitală sau prin recunoașterea feței.

Fără parole în viitor

Specialiștii în tehnologie consideră că oamenii folosesc parole prea simple sau folosesc aceeași parolă la mai multe conturi, iar acest lucru reprezintă o greșeală, după urma căreia pot profita ușor hackerii.

Trecerea completă către o lume fără parole va veni în curând. Lucrând împreună ca o comunitate pe toate platformele, putem în sfârșit să atingem această viziune și să facem progrese semnificative în direcția eliminării parolelor, a declarat vicepreședintele Microsoft Alex Simons, potrivit techxplore.com.

Adoptarea standardelor create de Alianța FIDO și Consorțiul Word Wide Web va permite site-urilor web și producătorilor de dispozitive să creeze opțiuni sigure de accesare, fără parole în ofertele lor. Folosirea cheilor securizate în loc de parole ar împiedica înșelătoriile de tip phishing, care păcălesc oamenii să dezvăluie acreditările de conectare.

Suportul pentru autentificare fără parolă va fi integrat în software-ul Android și Chrome în cursul anului viitor, iar acelaşi lucru îl vor face şi Apple şi Microsoft.

Acest lucru va simplifica conectările pe dispozitive, website-uri și aplicații, indiferent de platformă, fără a fi nevoie de o parolă. Când vă conectați la un website sau o aplicație de pe telefon, pur și simplu vă veți debloca telefonul, a declarat managerul Google și președintele Alianței FIDO, Sampath Srinivas, pentru sursa citată mai sus.

Telefoanele mobile vor stoca o autentificare FIDO, denumită „cheie de acces”, care va fi folosită pentru a debloca conturile online. Eliminarea parolelor a fost considerată mai sigură decât autentificarea în doi factori, care implică primirea de coduri de acces unice trimise în mesaj pe telefonul mobil sau pe e-mail ca și confirmare secundară, atunci când vă conectați la site-uri sau servicii.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot