Ce este Bard de la Google?

14.07.2023
Ce este Bard de la Google?

Google, gigantul american care administrează motorul de căutare cu același nume, a decis să fie lider și în domeniul inteligenței artificiale, lansând programul Bard. Practic acesta este rivalul lui Chat GPT, care a făcut furori în întreaga lume. Dar cât de bun este Bard?

Ce poate să facă Bard de la Google?

Chatbot-ul conversaţional cu Inteligenţă Artificială (AI) de la Google, denumit Bard, este disponibil și în limba română. Acesta poate răspunde la tot felul de întrebări și poate efectua diferite sarcini, însă creatorii lui au atras atenția că poate oferi și răspunsuri greșite pentru moment.

Bard, soluţia experimentală a Google ce permite utilizatorilor să interacţioneze cu inteligenţa artificială (AI) generativă este disponibilă în România, în limba română. Aceasta este parte din cea mai amplă etapă de extindere a Bard, care cuprinde toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi peste 40 de limbi, inclusiv spaniola, germana, araba, chineza şi hindi. În prezent, Bard este disponibil în majoritatea ţărilor din lume şi în cele mai vorbite limbi la nivel global, a transmis Google România într-un comunicat citat de Agerpres.ro.

Bard este capabil să genereze scripturi, să răspundă la tot felul de întrebări creative sau informative. Se spune că răspunsurile sale sunt atât de simple încât le poate înțelege și un copil. De exemplu, la o întrebare legată de spațiul cosmic acesta va fi în stare să genereze un text pe care să îl înțeleagă oricine, indiferent de capacitățile intelectuale.

Bard este disponibil în limba română la adresa bard.google.com, atât pe mobil cât și pe desktop. Interacțiunea cu Inteligența Artificială de la Google se poate face prin text scris sau voce. Softul gigantului american respectă toate regulile privind protecția datelor personale.

Potrivit informațiilor oficiale, Google păstrează informațiile din Bard timp de până la 18 luni, însă acest interval se poate modifica de către utilizator la o perioadă cuprinsă între 3 la 36 de luni. Trebuie precizat că această opțiune poate fi eliminată complet, iar utilizatorii ar trebui să citească cu atenție termenii și condițiile înainte de a folosi softul.

Bard este un model lingvistic de mari dimensiuni, cunoscut şi sub numele de AI conversaţional sau chatbot. Acesta este capabil să comunice şi să genereze text într-un mod asemănător omului, ca răspuns la o gamă largă de solicitări şi întrebări. Bard este o soluţie în curs de dezvoltare, care poate ajuta utilizatorii să fie mai productivi şi creativi. Dincolo de a răspunde la întrebări, Bard ajută oamenii să dea curs curiozităţii şi imaginaţiei, să-şi testeze ideile şi să creeze pe baza lor. Bard combină amploarea cunoştinţelor lumii cu puterea, inteligenţa şi creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google. Bard se bazează pe informaţii la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri de calitate, bazate pe informaţii actuale, se mai precizează în comunicatul Google România potrivit sursei citate mai sus.

Foto: useit.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot