Ce limite are Chat GPT?

08.03.2023
Ce limite are Chat GPT?

Inteligență artificială creată de către OpenAI, împreună cu Microsoft, a uimit o lume întreagă. Acuratețea cu care poate să răspundă la fiecare întrebare, în orice limbă din lume, este incredibilă și se preconizează că în viitorul apropiat va putea rezolva anumite probleme pe care oamenii nu au reușit să le deslușească.

Chat GPT este considerat de specialiștii în domeniul tehnologiei un pas important în evoluția umană. Cei mai mulți consideră că această inteligență artificială va duce omenirea în viitor mai repede decât se preconiza. Multe dintre problemele existente vor fi rezolvate de acest soft „viu”.

Se poate spune că Chat GPT funcționează precum un creier uman, care învață tot timpul și se adaptează situațiilor existente. Cel mai probabil el va mai primi câteva îmbunătățiri în viitorul apropiat, fiindcă softul se dezvoltă singur și va fi nevoie de un control asupra lui. Până atunci însă Chat GPT are și câteva limitări, pe care le vom evidenția în rândurile de mai jos.

De ce nu este perfect Chat GPT?

Inteligența artificială, denumită Chat GPT, este aproape perfectă. Și spunem aproape, fiindcă are trei limitări majore. Cel mai probabil ele vor fi corectate în viitorul apropiat, însă până atunci ele există și trebuie evidențiate pentru că cei care folosesc softul, ca să știe la ce să se aștepte.

1. Chat GPT poate oferi informații doar despre ceea ce s-a întâmplat până în anul 2021, preluând datele de pe Internet. Practic, baza lui de date conține informații doar până în acest an, iar dacă softul este întrebat despre un eveniment după anul 2021 acesta va da un răspuns greșit.

2. Chat GPT nu poate să discearnă între ceea ce este real și ceea ce nu este real. Drept urmare, dacă inteligența artificială va fi întrebată despre un eveniment care nu a avut loc, aceasta va inventa un astfel de eveniment pentru a răspunde la întrebarea ta.

3. Această ultimă problemă se adresează mai mult creatorilor de conținut din mediul online. Practic, cei care au un site sau un blog și scriu articole cu ajutorul softului de la OpenAI ar putea întâmpina o mare problemă. Google încearcă din răsputeri să blocheze paginile care sunt scrise cu ajutorul inteligenței artificiale. Aşadar, s-ar putea ca paginile site-ului tău să nu fie indexate de Google, deoarece conținutul nu a fost scris de tine.

În concluzie, Chat GPT mai are de rezolvat câteva probleme, însă este un mare pas înainte în evoluția tehnologică.

Foto: imyfone.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot