Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

31.01.2023
Ce este ChatGPT? Cum funcționează ChatGPT?

Tehnologia schimbă omenirea, spune o sintagmă simplistă. Și are dreptate! Lumea trăiește o perioadă în istorie unde tehnologia avansează de la o zi la alta și aduce noi îmbunătăți vieții umane. Ultima descoperire a fost lansată recent și a uimit prin acuratețea și simplitatea ei. Este vorba de ChatGPT.

Ce este ChatGPT?

Corporația OpenAI LP, cu sediul în San Francisco, a înființat laboratorul OpenAI cu scopul de a cerceta și dezvolta inteligența artificială. În data de 30 noiembrie 2022, munca a dat rezultate și a fost lansat ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer).

ChatGPT este un software conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului. După numai o săptămână de la lansare, chatbotul fusese folosit de peste un milion de persoane.

OpenAI lucrează împreună cu Microsoft la dezvoltarea de noi tehnologii, iar chatbotul a impresionat pe toată lumea, până acum.

Cum funcționează ChatGPT?

ChatGPT este un soft, care folosește inteligența artificială pentru a conversa cu utilizatorul. Aplicația a impresionat prin acuratețea răspunsurilor și versatilitatea lor. Totodată, chatbotul poate genera text lizibil la cerere, precum și imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Compania a mai lansat, în 2020, GPT-3, care era cu bani, însă nu s-a bucurat de succesul ChatGPT-ului. În prezent, corporația a fost evaluată la peste 29 de miliarde de dolari.

Noul chatbot este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet. Acesta este ușor de folosit și funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și utilizatorul care adresează întrebări.

Cei mai mulți oameni îl folosesc pentru a scrie texte, poezii sau melodii, încercând astfel să scape mai ușor de sarcinile lor de zi cu zi. Trebuie precizat că, chatbotul se dezvoltă singur prin propriile interacțiuni cu utilizatorul și sunt mari șanse ca la un moment dat să fie cea mai inteligentă creație, artificială sau nu.

ChatGPT poate fi testat AICI!

Foto: mobilehub.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Una dintre cele mai bogate țări din lume a decis: transportul public este gratuit. Ce impact a avut decizia?
Au trecut patru ani de când Luxemburg a decis ca toate formele de transport public – inclusiv autobuzele, trenurile și tramvaiele – să fie gratuite atât pentru rezidenți, cât și pentru... citește tot
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot