ChatGPT a primit întrebarile supreme: „Vrei să ne iei job-urile? Te crezi mai deștept decât un om?”

03.04.2023
ChatGPT a primit întrebarile supreme: „Vrei să ne iei job-urile? Te crezi mai deștept decât un om?”

Toată lumea vorbește despre inteligență artificială creată de către OpenAI, împreună cu Microsoft. Acuratețea cu care un robot este capabil să răspundă la fiecare întrebare este incredibilă. Mulți dintre cei care folosesc deja ChatGPT se întreabă dacă nu cumva, într-un viitor apropiat, inteligența artificială va înlocui oamenii.

Ce este ChatGPT?

Scopul inițial al dezvoltării GPT-3 (cea de-a treia versiune) a fost de a crea un model de limbaj mai precis, care să poată fi utilizat pentru sarcini de procesare a limbajului natural, cum ar fi rezumarea și traducerea automată. Acest tool este folosit pentru a genera text pentru chatbot, pentru a rezuma date, pentru a crea articole și povești, pentru a construi sisteme de asistență pentru clienți, pentru a ajuta la sarcini de răspuns la întrebări și multe altele. Practic, acest bot poate înlocui multe meserii.

ChatGPT, luat la întrebări de shtiu.ro

Redactorii shtiu.ro „s-au jucat” cu ChatGPT și l-au luat la întrebări. Astfel, întrebat dacă se crede mai deștept decât un om, ChatGPT a răspuns:

„Nu, ca un model de limbaj, nu mă consider mai inteligent decât un om. Sunt o tehnologie care folosește învățarea automată pentru a procesa și genera limbaj, dar nu am inteligența generală și umană pe care o au oamenii. Sunt capabil să procesez și să generez text într-un mod impresionant și să învăț continuu din datele de intrare, dar nu am conștiință de sine sau abilități cognitive similare cu cele ale unui om”.

Chestionat cu privire la posibilitatea ca în viitor să ia sarcinile de lucru ale unui om, ChatGPT a lămurit speța:

„Ca model de limbaj, nu am capacitatea de a lua job-uri de la oameni. Scopul meu este să ajut la îmbunătățirea eficienței și a productivității în diverse domenii, cum ar fi asistența virtuală, traducerea, procesarea limbajului natural, generarea de conținut și multe altele. În multe cazuri, utilizarea unui model de limbaj precum mine poate ajuta oamenii să își îndeplinească sarcinile mai eficient și să economisească timp și efort.

Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că tehnologia nu înlocuiește oamenii. În multe cazuri, tehnologia poate ajuta la îmbunătățirea performanței și la automatizarea sarcinilor repetitive și ușor de realizat, dar există multe lucruri pe care numai oamenii le pot face, cum ar fi creativitatea, gândirea strategică, empatia și multe altele. Prin urmare, este important să considerăm tehnologia ca un instrument și să o utilizăm în mod responsabil și în mod complementar cu abilitățile umane”.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot