Chat GPT a răspuns la întrebarea: „Cum sunt românii?”. „Corupți și indisciplinați”

06.04.2023
Chat GPT a răspuns la întrebarea: „Cum sunt românii?”. „Corupți și indisciplinați”

Redacția site-ului de curiozități shtiu.ro l-a pus din nou la treabă pe Chat GPT și a sa inteligență artificială. Subiectul discuției au fost, de această dată, românii și calitățile sau defectele acestora. Inteligența artificială a avut de menționat lucruri, în general, pozitive despre români, dar atunci când a fost provocat nu a ezitat să ne numească „corupți și indisciplinați”.

„Cum sunt românii?”, l-a chestionat un redactor pe Chat GPT? Softwareul conceput pentru a imita o conversație de tip uman pe baza indicațiilor utilizatorului nu a stat pe gânduri și în câteva secunde a redactat:

Este dificil să generalizăm și să descriem o întreagă națiune într-un mod simplist, deoarece fiecare individ are propriile sale trăsături și personalitate. Cu toate acestea, pot fi menționate câteva trăsături culturale și comportamentale care sunt asociate cu românii:

  1. Ospitalitate – Românii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru faptul că sunt foarte prietenoși cu oaspeții lor.
  2. Mândria națională – Românii sunt foarte mândri de istoria și cultura lor și își exprimă această mândrie în mod regulat.
  3. Spiritualitatea – Religia și spiritualitatea joacă un rol important în viața românilor, majoritatea fiind creștini ortodocși.
  4. Familia – Familia este o valoare importantă în cultura românească, iar relațiile familiale sunt strânse.
  5. Simțul umorului – Românii sunt cunoscuți pentru simțul lor pronunțat al umorului, fiind capabili să găsească umor în situații dificile.
  6. Patriotism – Românii iubesc țara lor și sunt adesea implicați în discuții politice și sociale.

Desigur, aceste trăsături culturale și comportamentale nu sunt valabile pentru fiecare român în parte, dar oferă o imagine generală a caracteristicilor asociate cu această națiune.

Ulterior, Chat GPT a fost provocat: „Si vreo trăsătură negativă despre români știi?”. Acesta a enumerat mai multe astfel:

Da, așa cum există trăsături pozitive în orice cultură, există și trăsături negative asociate cu românii. Acestea includ:

  1. Corupția – România este adesea percepută ca o țară cu o problemă serioasă de corupție, care afectează sistemul politic, justiția și mediul de afaceri.
  2. Lipsa de disciplină – În general, românii nu sunt văzuți ca fiind foarte disciplinați sau punctuali, iar această atitudine poate fi frustrantă pentru cei care trăiesc sau lucrează într-un mediu cu așteptări clare de respectare a programelor și a termenelor limită.
  3. Fatalismul – Mulți români sunt cunoscuți pentru atitudinea fatalistă, care poate duce la lipsa de inițiativă și speranță în schimbare.

Este important să rețineți că aceste trăsături negative nu se aplică tuturor românilor și că există mulți oameni care își depășesc aceste caracteristici și încearcă să îmbunătățească situația din țara lor.

100 de milioane de oameni pe lună

ChatGpt sparte orice record. 100 de milioane de oameni au folosit, în ianuarie 2023, instrumentul digital care a fost lansat în noiembrie 2022 de compania americană OpenAI. Inventatorii se așteaptă ca pe viitor numărul utilizatorilor să crească la nivel mondial, scrie euronews.ro.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot