De ce boli au suferit conducătorii Țărilor Române?

26.10.2023
De ce boli au suferit conducătorii Țărilor Române?

România este o țară cu un trecut lung, care a avut foarte mulți conducători. Acest lucru se datorează faptului că regiunile țării erau împărțite (Țara Româneasc, Moldova și Transilvania), practic existau mai mulți domni simultan. Având în vedere că timpurile medievale erau unele necruțătoare și medicina nu era dezvoltată, majoritatea au suferit diferite boli unele dintre acestea aducându-le sfârșitul domnitorilor. De ce boli au suferit conducătorii români?

Bolile pe care le-au avut conducătorii români

conducătorii

Istoria României este una lungă, complicată și chiar sângeroasă. De-a lungul timpului, strămoșii noștri au trebuit să țină piept numeroaselor intervenții externe, printre care Imperiul Roman, Imperiul Hun, Imperiul Otoman ș.a. Cu toate acestea, de fiecare dată în fața luptei, soldații și conducătorii au luptat cu vitejie, chiar dacă au și câștigat.

Pe lângă toate conflictele prin care trebuiau să le gestioneze, voievozii români erau nevoiți să se lupte și cu natura. Prin natură ne putem referi la lipsa igienei, mâncarea sălbatică și de multe ori otrăvită, calitatea apei care lasă de dorit, dar și diferite incesturi. Acest lucruri adunate nu pot duce decât la diferite boli, prin care au trecut cei mai mulți dintre foștii conducători.

Cei mai cruzi conducători ai Țărilor Române

Conducătorii trebuie să știe să își țină oamenii aproape și dușmanii și mai aproape. Pe această premisă au mers unii dintre voievozii români, impunându-și voința chiar cu sabia și vărsând sânge. Istoria țării nu este lipsită de durere, sânge și țipete, din păcate.

Haideți să vedem care sunt cei mai cruzi conducători din istoria acestor meleaguri:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot