Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?

06.01.2023
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?

Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost zguduită de începutul războiul din Ucraina, iar oamenii au căutat informații despre ce se poate întâmpla și la noi în țară. Totodată, moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost un eveniment deosebit de important, cetățenii noștri dorind să afle cât mai multe informații despre monarhul britanic.

Ce au căutat românii pe Google în 2022?

Cel mai mare motor de căutare din lume, Google, oferă posibilitatea internauților să caute informații despre lucrurile pe care îi interesează. Așa se face că românii au fost pe aceeași direcție cu evenimentele din plan mondial, dar și local, și au au căutat date legate de războiul din Ucraina, moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, recensământul din România și multe altele.

Google a structurat căutările românilor pe mai multe categorii, însă noi vă vom prezenta trei dintre ele, pe care le-am considerat mai edificatoare: „Căutări populare”, „Rețete” și „Filme”.

La categoria „Căutări populare” clasamentul arată în felul următor:

 1. Ucraina
 2. Recensământ
 3. Regina Elisabeta
 4. Rusia
 5. Nosfe
 6. Florin Salam
 7. iPhone 14
 8. Putin
 9. Eurovision
 10. Schimbări climatice.

La categoria „Rețete” clasamentul arată în felul următor:

 1. Negresă
 2. Ciorbă de miel tradițională
 3. Zacuscă
 4. Pască fără aluat
 5. Cozonac cu nucă – rețeta bunicii
 6. Tempura
 7. Clătite pufoase
 8. Balmos
 9. Ciorbă a la grec
 10. Macarons.

La categoria „Filme” clasamentul arată în felul următor:

 1. Team building
 2. Capra cu trei iezi
 3. Black Adam
 4.  Thor love and thunder
 5. Morbius
 6. 365 days: This day
 7. Encanto
 8. Top Gun
 9. Uncharted
 10. Spider man: No way home.

O altă categorie interesantă prezentată de Google a fost „Ce este…”, românii fiind interesați să afle ce este roxadustat, substanța cu care a fost găsită dopată Simona Halep. În anul 2022, oamenii au mai fost curioși să afle ce înseamnă „legea marțială”, „Swift”, „NATO” sau „Schengen”.

Ce este Google?

Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri. Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri, documente, quizuri și directoare web, potrivit Wikipedia.org.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot