Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab

05.01.2023
Șapte motive pentru care Teambuilding este un film slab

Filmul Teambuilding a fost lansat recent pe Netflix și, potrivit platformei cinematografice, a fost vizionat intens de români. Surprinzător sau nu creația artistică nu a avut același succes în cinematografe, semn că oamenii preferă confortul propriului fotoliu în detrimentul scaunului tapițat din sălile de cinema.

La câteva zile de la lansarea pe Netflix a filmului Teambuilding, abonații care au văzut creația artistică a lui BRomania și Micutzu au lansat tot felul de critici pe rețelele de socializare, fiind per ansamblu dezamăgiți. Puțini au fost cei care s-au arătat încântați. Cu toate acestea, producția a avut parte de sute de mii de spectatori și telespectatori la nivel național.

7 motive pentru care filmul Teambuilding este mediocru spre slab

1. În primul rând limbajul folosit este slab. Construcțiile sunt prost închegate fără pic de haz. Lipsa de umor e îmbrăcată într-un limbaj extrem de pestriț. Se poate spune fără echivoc că trebuie să ai un nivel al culturii foarte mic pentru a râde la un asemenea film.

2. Actorii din film (cu o singură excepție. vezi punctul 7) interpretează rolurile de parcă ar juca o piesă în propria casă. Se spune că trebuie să fii cât mai natural pentru a avea o prestație reușită, însă în Teambuilding actorii nu par a fi profesioniști, ci mai degrabă unii care s-au filmat în joacă. Bineînțeles, filmul se dorește a fi o parodie la adresa angajaților din multinaționale, însă de cele mai multe ori pare a fi pe lângă subiect.

3. Caracterizarea unor regiuni ale țării a evidențiat și mai mult lipsa de idei. De exemplu, femeile moldovence au fost făcute ușuratice, iar oltenii înnebuniți după fotbal. Stereotipuri, din concepția populară. Din păcate, nici măcar acestea nu au fost puse bine în scenă.

4. Producția „Teambuilding” dorește să evidențieze felul în care sunt exploatați oamenii la locurile de muncă de multinaționale și cum întâlnirile în echipă se lasă cu un consum excesiv de alcool și ceva legături, mai mult sau mai puțin amoroase. Din păcate, totul a fost prost pus în scenă, publicul taxând în mediul online întreaga regie.

5. În ultimul rând, filmul nu pare a fi o producție cinematografică, și mai degrabă o filmare pe care o găsești la întâmplare pe TikTok. Conversațiile nu reușesc să te facă să râzi, fiind totuși creație artistică de comedie. În concluzie, încă un film românesc care dezamăgește, iar scuze nu prea sunt, fiindcă tehnologia permite să realizezi filme de calitate și în România, chiar și cu bugete mici.

6. „Nu am văzut în decursul perioadei mele în care am lucrat în corporații comportamente precum cele descrise în Teambuilding. Și am lucrat peste 10 ani numai în corporații”, s-au plâns la unison zeci de corporatiști pe rețelele de socializare.

7. „Teambuilding” are un singur actor valoros. Este vorba despre Șerban Pavlu, iar producția „Teambuilding” nu face decât să îi confirme profesionalismul. Acesta și-a tratat rolul cu seriozitate și este diferență de la cer la pământ între el și ceilalți protagoniști.

Foto: Youtube.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pro și contra vacanță în Bali. GloBALIzarea,neînțeleasă la capătul lumii sau Bali nu e un loc, e o simțire
Pro și contra vacanță în Bali. GloBALIzarea,neînțeleasă la capătul lumii sau Bali nu e un loc, e o simțire
O știți pe aia cu împăratul care stătea peste zece mări, zece țări și vreo câteva continente și se trezește într-o dimineață și își spune “Bă, ce departe stau!”. La fel și eu... citește tot
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot