A existat Benjamin Button în realitate? Cine a fost Sam Berns, omul care a inspirat povestea lui Benjamin Button?

13.10.2022
A existat Benjamin Button în realitate? Cine a fost Sam Berns, omul care a inspirat povestea lui Benjamin Button?

Lansat în 2008, „Benjamin Button” este un film dramatic, realizat de către regizorul David Fincher. Acesta spune povestea lui Benjamin Button, un bărbat care se naște bătrân și întinerește pe măsură ce trec anii. Actorii principali ai peliculei au fost Brad Pitt și Cate Blanchett. La momentul lansării, filmul a fost nominalizat pentru mai multe premii, pe unele dintre ele chiar reușind să le câștige. Cu toate că este un film cât se poate de fictiv, sursele confirmă că povestea are și o parte inspirată din realitate.

Cine este adevăratul personaj?

Sam Berns

Conform mai multor publicații, persoana de la care filmul s-a inspirat s-a numit Sam Berns. Acesta suferea de o boală genetică, numită Progeria, care se găsește într-o număr alarmant de mare. Afecțiunea provoacă celulelor organice o îmbătrânire accelerată și prematură. Cele mai comune simptome includ căderea părului, creșterea lentă în înălțime și greutate, dar și tulburări cardiace timpurii.

Acesta s-a născut în 1996, iar doar la vârsta de 22 de luni a fost diagnosticat cu această boală. Aflând crunta veste, părinții lui au deschis Fundația de Cercetare a Progeriei, în speranța de a mediatiza teribilul diagnostic. Cu ajutorul acestora, nivelul cercetărilor care să găsească o cauză și un tratament au crescut. Din păcate, niciun tratament nu a putut opri teribilul final. În anul 2014, la vârsta de 17 ani, Sam Berns se stinge din viață, lăsând în spate o poveste tulburătoare. Viața acestuia a fost parte a unui documentar, denumit „Life According to Sam” / „Viața Conform lui Sam”.

Strania poveste a lui Benjamin Button

Scriptul filmului este de departe de adevăr, deși diagnosticul este cât de poate de veridic. În seara de 11 noiembrie 1918, se naște un băiat cu înfățișarea unui om în vârstă. La scurt timp după naștere, mama lui se stinge din viață, iar tatăl său îl abandonează. Este adoptat și crescut sub numele de Benjamin. Pe măsură ce trec anii, acesta devine un bărbat cu o musculatură puternică și un aspect plăcut. Cu toate acestea, mintea lui aparține unui copil.

Cu o viață plină de mister și secrete, Benjamin Button ajunge să lucreze pe un remorcher, iar mai pe urmă este înrolat în armata SUA care a lupta în cel de-al Doilea Război Mondial. În 1980, Benjamin este un tânăr căsătorit, îndrăgostit de o fostă iubire a tinereții. În preajma anului 1990, boala îl transformă într-un adolescent. Cu toate că fizic este tânăr, mintea dă semne de demență și ajunge să fie îngrijit la domiciliu.

Foto: Empireonline.com & Dailystar.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot