A existat Benjamin Button în realitate? Cine a fost Sam Berns, omul care a inspirat povestea lui Benjamin Button?

13.10.2022
A existat Benjamin Button în realitate? Cine a fost Sam Berns, omul care a inspirat povestea lui Benjamin Button?

Lansat în 2008, „Benjamin Button” este un film dramatic, realizat de către regizorul David Fincher. Acesta spune povestea lui Benjamin Button, un bărbat care se naște bătrân și întinerește pe măsură ce trec anii. Actorii principali ai peliculei au fost Brad Pitt și Cate Blanchett. La momentul lansării, filmul a fost nominalizat pentru mai multe premii, pe unele dintre ele chiar reușind să le câștige. Cu toate că este un film cât se poate de fictiv, sursele confirmă că povestea are și o parte inspirată din realitate.

Cine este adevăratul personaj?

Sam Berns

Conform mai multor publicații, persoana de la care filmul s-a inspirat s-a numit Sam Berns. Acesta suferea de o boală genetică, numită Progeria, care se găsește într-o număr alarmant de mare. Afecțiunea provoacă celulelor organice o îmbătrânire accelerată și prematură. Cele mai comune simptome includ căderea părului, creșterea lentă în înălțime și greutate, dar și tulburări cardiace timpurii.

Acesta s-a născut în 1996, iar doar la vârsta de 22 de luni a fost diagnosticat cu această boală. Aflând crunta veste, părinții lui au deschis Fundația de Cercetare a Progeriei, în speranța de a mediatiza teribilul diagnostic. Cu ajutorul acestora, nivelul cercetărilor care să găsească o cauză și un tratament au crescut. Din păcate, niciun tratament nu a putut opri teribilul final. În anul 2014, la vârsta de 17 ani, Sam Berns se stinge din viață, lăsând în spate o poveste tulburătoare. Viața acestuia a fost parte a unui documentar, denumit „Life According to Sam” / „Viața Conform lui Sam”.

Strania poveste a lui Benjamin Button

Scriptul filmului este de departe de adevăr, deși diagnosticul este cât de poate de veridic. În seara de 11 noiembrie 1918, se naște un băiat cu înfățișarea unui om în vârstă. La scurt timp după naștere, mama lui se stinge din viață, iar tatăl său îl abandonează. Este adoptat și crescut sub numele de Benjamin. Pe măsură ce trec anii, acesta devine un bărbat cu o musculatură puternică și un aspect plăcut. Cu toate acestea, mintea lui aparține unui copil.

Cu o viață plină de mister și secrete, Benjamin Button ajunge să lucreze pe un remorcher, iar mai pe urmă este înrolat în armata SUA care a lupta în cel de-al Doilea Război Mondial. În 1980, Benjamin este un tânăr căsătorit, îndrăgostit de o fostă iubire a tinereții. În preajma anului 1990, boala îl transformă într-un adolescent. Cu toate că fizic este tânăr, mintea dă semne de demență și ajunge să fie îngrijit la domiciliu.

Foto: Empireonline.com & Dailystar.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot