Care este cel mai bun loc din sala de cinema?

18.07.2023
Care este cel mai bun loc din sala de cinema?

Cinematograful este locul în care fanii marilor ecrane aleg să vizioneze cele mai noi pelicule la o calitate foarte bună. De-a lungul timpului, sălile de cinema au fost martore la numeroase povești fericite, dar și la întâmplări triste. Cei care vin la film tind mereu să se așeze pe locurile din mijloc. Care sunt cele mai bune locuri din sala de cinema?

Care sunt locurile perfecte de la cinema?

cinema

Cinematografia este o instituție bine înrădăcinată în țări precum SUA, Marea Britanie sau Italia. În România, arta filmului nu este atât de veche, factorul principal fiind lipsa tehnologiei și cenzura regimului comunist. Cel mai important loc, care produce anual mii de filme, este Hollywood. Aici, mii de actori participă la probe pentru roluri.

La momentul ieșirii pe piață, filmele sunt difuzate pentru prima dată pe marile ecrane, oamenii stând la cozi pentru a-și urmări idolii. Din cauza drepturilor de difuzare, apariția filmelor în România are o întârziere de câteva zile. Cel mai mare cinematograf din țara noastră se află în prezent în Timișoara.

La intrarea în săli, cea mai mare bătaie se dă pe locurile din mijloc. Locul este un aspect important în vizionarea unui film. În general, tehnicienii testează calitatea audio-video de care beneficiază spectatorii în săli, pentru a vedea care este cel mai bun loc.

Drept urmare, cu cât ești mai aproape de locurile în care se fac măsurătorile, cu atât experiența de film va fi mai satisfăcătoare. Cele mai bune locuri din sală se găsesc pe mijlocul rândului aflat la aproximativ două treimi de la ecran, spre spatele sării. Un loc prea în față va face ca ochii să proceseze mai multă imagine, fiind mai greu de acomodat la culori, iar un loc prea în spate va face ca spectacolul să nu fie la calitate maximă.

Care este cel mai premiat film românesc?

Imediat după căderea comunismului, epoca cinematografiei de propagandă a luat sfârșit. Începând cu 1990, regizorii au început să abordeze noi scenarii, iar premiile nu au întârziat să apară.

Cel mai apreciat film românesc se numește „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu. Produs în anul 2005, filmul dezvăluie drama unei studente care încearcă să facă un avort în ultima parte a regimului comunist.

Acesta a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film străin la Globurile de Aur și Premiile Cesar. A fost premiat cu Palme d’Or și la Festivalul de la Cannes.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot