Care este cel mai bun loc din sala de cinema?

18.07.2023
Care este cel mai bun loc din sala de cinema?

Cinematograful este locul în care fanii marilor ecrane aleg să vizioneze cele mai noi pelicule la o calitate foarte bună. De-a lungul timpului, sălile de cinema au fost martore la numeroase povești fericite, dar și la întâmplări triste. Cei care vin la film tind mereu să se așeze pe locurile din mijloc. Care sunt cele mai bune locuri din sala de cinema?

Care sunt locurile perfecte de la cinema?

cinema

Cinematografia este o instituție bine înrădăcinată în țări precum SUA, Marea Britanie sau Italia. În România, arta filmului nu este atât de veche, factorul principal fiind lipsa tehnologiei și cenzura regimului comunist. Cel mai important loc, care produce anual mii de filme, este Hollywood. Aici, mii de actori participă la probe pentru roluri.

La momentul ieșirii pe piață, filmele sunt difuzate pentru prima dată pe marile ecrane, oamenii stând la cozi pentru a-și urmări idolii. Din cauza drepturilor de difuzare, apariția filmelor în România are o întârziere de câteva zile. Cel mai mare cinematograf din țara noastră se află în prezent în Timișoara.

La intrarea în săli, cea mai mare bătaie se dă pe locurile din mijloc. Locul este un aspect important în vizionarea unui film. În general, tehnicienii testează calitatea audio-video de care beneficiază spectatorii în săli, pentru a vedea care este cel mai bun loc.

Drept urmare, cu cât ești mai aproape de locurile în care se fac măsurătorile, cu atât experiența de film va fi mai satisfăcătoare. Cele mai bune locuri din sală se găsesc pe mijlocul rândului aflat la aproximativ două treimi de la ecran, spre spatele sării. Un loc prea în față va face ca ochii să proceseze mai multă imagine, fiind mai greu de acomodat la culori, iar un loc prea în spate va face ca spectacolul să nu fie la calitate maximă.

Care este cel mai premiat film românesc?

Imediat după căderea comunismului, epoca cinematografiei de propagandă a luat sfârșit. Începând cu 1990, regizorii au început să abordeze noi scenarii, iar premiile nu au întârziat să apară.

Cel mai apreciat film românesc se numește „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu. Produs în anul 2005, filmul dezvăluie drama unei studente care încearcă să facă un avort în ultima parte a regimului comunist.

Acesta a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film străin la Globurile de Aur și Premiile Cesar. A fost premiat cu Palme d’Or și la Festivalul de la Cannes.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot