Ce este Google Classroom? Cum funcționează Google Classroom?

16.02.2021
Ce este Google Classroom? Cum funcționează Google Classroom?

Google Classroom a fost dezvoltat de gigantul american Google și este un serviciu web gratuit pentru școli. Obiectivul serviciului este de a facilita interacțiunea dintre profesor și elev. Cu ajutorul acestei aplicații pot fi create, distribuite și clasificate sarcini pentru elevi într-un mod virtual.

Practic, Google Classroom oferă un spațiu virtual de stocare a informațiilor, sub diferite forme, Gmail pentru comunicare și Google Calendar pentru programe. Elevii pot primi o invitație și un cod secret pentru a se înscrie la clasa virtuală sau pot fi importați direct de către profesor dintr-un domeniu școlar. Aplicația poate fi găsită atât în iOS, cât și în Android. Cu ajutorul ei, elevii pot trimite temele către profesor, atașa poze sau alte fișiere, iar cadrele didactice pot da note și lăsa comentarii în particular.

Cum a apărut Google Classroom?

Google Classroom a apărut, pentru prima dată, pe data de 6 mai 2014, fiind utilizat doar de unii membri din cadrul gigantului american. Ulterior, acesta a fost lansat public pe 12 august 2014. Aplicația a fost dezvoltată continuu, iar în 2015 Google a anunțat existența unui API pentru Classroom și un buton de partajare pentru site-uri web.

În prezent, Google Classroom oferă mai multe facilități și este conectat cu Disc Google (spațiu de stocare virtual), Google Calendar, Documente, Foi de calcul și Prezentări Google și Gmail, astfel încât sistemul educațional să treacă la nivelul următor și să intre în secolul XXI.

Cum funcționează aplicația?

Aplicația permite utilizatorului să creeze o clasă în Discul Google. Aici profesorul poate da teme, fiecărui elev în parte, și corecta lucrările încărcate de aceștia. Cadrul didactic are opțiunea de a monitoriza fiecare elev în parte, îi poate corecta tema și lăsa comentarii în particular.

Totodată, profesorul poate propune un subiect, care poate fi văzut de toți elevii, iar aceștia pot lăsa comentarii la general. Cadrele didactice pot, de asemenea, să arhiveze cursurile care au fost terminate. Acestea rămân vizibile în Discul Google, însă nu mai pot fi modificate, decât dacă sunt restaurate. Spre deosebire de alte servicii ale gigantului american, această aplicație nu afișează reclame, nici pentru profesori, nici pentru elevi. Google Classroom poate fi accesat pe web sau poate fi descărcat pentru mobilele cu sisteme Android și iOS.

Foto: techlearning.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot