Ce este Google TV? Cum funcționează Google TV?

12.03.2021
Ce este Google TV? Cum funcționează Google TV?

Google TV nu este o televiziune, este o platforma software, un OS (sistem de operare) care functioneaza deocamdată doar cu hardware specific, cum ar fi Logitech Revue, Sony Internet TV si playerul Blu-ray Sony dedicat.

Ce este Google TV?

Pentru a intelege mai bine, substituie Google cu cuvantul Search TV.  Google TV este un motor de cautare creat pentru a gasi seriale, filme si material de internet ca si Google search in PC-ul tau. Sunt sigur ca multi dintre voi au cablu, XBox 360 sau PS3 conectate la televizor ca sa poti vedea seriale si filme de pe internet, dar cautarea filmului sau serialului se face manual in ghidul TV si trebuie sa treci prin diferite foldere pana sa gasesti ce cauti. Cu software-ul Google Tv tot ce trebuie sa faci este sa scrii ce vrei sa vezi ca si in Google search din computerul tau.

Cum face asta Google TV? Intra in listele TV, in baza de date a programelor si pe Internet ca sa gaseasca programul pe care îl cauti. Google TV nu este deocamdata perfect. Unele baze de date nu pot fi accesate de Google TV pentru ca sunt in proprietatea cuiva insa nu peste mult timp cu resursele Google aceste baze de date vor fi disponibile.

Cum beneficiezi de Google TV? Deocamdata exista doar 3 dispozitive care va permit racordarea a GTV: Sony Internet TV, Sony Blu-ray player cu Google TV si Revue de Logitech. Toate cele 3 dispozitive necesita o conexiune DSL sau Internet prin cablu si un router. Sony internet TV se conecteaza direct in router iar celalalt dispozitiv se conecteaza la retea si la televizor cu un cablu HDMI.

Asa cum Google este principalul motor de cautare pentru Pc, Google TV poate fi motorul de cautare pentru televiziune. E posibil ca în viitor toti producătorii de televizoare sa ii urmeze pe cei de la Sony si sa produca televizoare compatibile cu Google TV. Intre timp, playerele Blue-ray si alte dispozitive vor oferi Google TV pentru Televizorul HD pe care deja l-ai cumparat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot