„Butonul” secret de pe iPhone de care puțini știu! De ce l-a creat Apple?

18.01.2024
„Butonul” secret de pe iPhone de care puțini știu! De ce l-a creat Apple?

Cine s-ar fi gândit că până și telefoanele iPhone au un buton secret? Ei bine, deși Apple proiectează dispozitivele lor cu o interfață simplificată și intuitivă pentru a oferi o experiență de utilizare plăcută și accesibilă, există și un buton ascuns.

Este vorba de funcția Back Tap – una prin care spatele telefonului tău devine un ecran tactil. Astfel, dacă alegi să activezi funcția din Setări, poți atinge cu degetul pentru a activa rapid diverse funcții ale telefonului fără să mai fie nevoie să intri efectiv în meniurile specifice. Simplu, nu?

Funcția Back Tap poate fi activată din meniul Accesibility și vine odată cu iOS 14, lansat în 2020. Funcția este o caracteristică utilă pentru cei care doresc să acceseze rapid anumite funcții sau aplicații fără a naviga prin ecranul principal sau a folosi butoanele fizice.

Pentru a activa Back Tap:

Odată ajunși în acest meniu, puteți alege între „Double Tap” și „Triple Tap” și atribui diferite acțiuni, precum accesarea Control Center, declanșarea Siri, realizarea de capturi de ecran, și altele.

Apple da, Google ba

Și Google a încercat ceva similar în trecut la telefoanele care sunt echipate cu Android, dar planurile n-au fost duse la final.

Apple detronează Samsung

În 2023, Apple a detronat Samsung de pe prima poziție în topul vânzărilor de telefoane pentru prima dată în istorie. Apple deține 20,1% din piața de Smartphone-uri, iar Samsung 19,4%, scrie zonait.ro.

De la ce vine i-ul din denumirea iPhone?

Alături de celebrul măr mușcat, litera „i” este un simbol al brand-ului american Apple, fondat în anul 1976. Litera „i” are o istorie aparte. În anul 1998, Apple a lansat produsul iMac. Steve Jobs a fost gazda evenimentului și a povestit felul în care a ajuns la această denumire.

„iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”, explica Jobs la vremea respectivă. Acesta a mai spus că litera „i” nu are un singur înțeles.

„i înseamnă şi alte lucruri pentru noi. Suntem o companie de computere personale şi chiar dacă acest produs este construit pentru reţele, este un produs stand-alone frumos. Vrem să fie şi pentru educaţie. Şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor care se fac prin instruire”, adăuga Jobs.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot