„Butonul” secret de pe iPhone de care puțini știu! De ce l-a creat Apple?

18.01.2024
„Butonul” secret de pe iPhone de care puțini știu! De ce l-a creat Apple?

Cine s-ar fi gândit că până și telefoanele iPhone au un buton secret? Ei bine, deși Apple proiectează dispozitivele lor cu o interfață simplificată și intuitivă pentru a oferi o experiență de utilizare plăcută și accesibilă, există și un buton ascuns.

Este vorba de funcția Back Tap – una prin care spatele telefonului tău devine un ecran tactil. Astfel, dacă alegi să activezi funcția din Setări, poți atinge cu degetul pentru a activa rapid diverse funcții ale telefonului fără să mai fie nevoie să intri efectiv în meniurile specifice. Simplu, nu?

Funcția Back Tap poate fi activată din meniul Accesibility și vine odată cu iOS 14, lansat în 2020. Funcția este o caracteristică utilă pentru cei care doresc să acceseze rapid anumite funcții sau aplicații fără a naviga prin ecranul principal sau a folosi butoanele fizice.

Pentru a activa Back Tap:

Odată ajunși în acest meniu, puteți alege între „Double Tap” și „Triple Tap” și atribui diferite acțiuni, precum accesarea Control Center, declanșarea Siri, realizarea de capturi de ecran, și altele.

Apple da, Google ba

Și Google a încercat ceva similar în trecut la telefoanele care sunt echipate cu Android, dar planurile n-au fost duse la final.

Apple detronează Samsung

În 2023, Apple a detronat Samsung de pe prima poziție în topul vânzărilor de telefoane pentru prima dată în istorie. Apple deține 20,1% din piața de Smartphone-uri, iar Samsung 19,4%, scrie zonait.ro.

De la ce vine i-ul din denumirea iPhone?

Alături de celebrul măr mușcat, litera „i” este un simbol al brand-ului american Apple, fondat în anul 1976. Litera „i” are o istorie aparte. În anul 1998, Apple a lansat produsul iMac. Steve Jobs a fost gazda evenimentului și a povestit felul în care a ajuns la această denumire.

„iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”, explica Jobs la vremea respectivă. Acesta a mai spus că litera „i” nu are un singur înțeles.

„i înseamnă şi alte lucruri pentru noi. Suntem o companie de computere personale şi chiar dacă acest produs este construit pentru reţele, este un produs stand-alone frumos. Vrem să fie şi pentru educaţie. Şi este perfect pentru majoritatea lucrurilor care se fac prin instruire”, adăuga Jobs.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot