Pot să-mi schimb bateria de la iPhone?

28.01.2019
Pot să-mi schimb bateria de la iPhone?

Apple a confirmat în 2018 că forțează încetinirea iPhone-urilor odată ce bateriile au o anumită vechime. iPhone-ul tău poate ajunge să se închidă din cauza unei baterii mai vechi, dar încetinerea telefonului îl ajută să gestioneze puterea generată de aceste baterii. Totuși, ajungi să folosești un telefon lent, lucru care poate fi destul de frustrant.

Vestea bună este că nu trebuie să îți cumperi un iPhone nou. Poți să îți schimbi bateria iPhone-ului, iar viteza telefonului tău va fi cea de odinioară.

Cum să-ți schimbi bateria iPhone-ului

Cea mai ușoară metoda este să îți schimbi bateria prin magazinul Apple sau printr-unul dintre service-urile autorizate de reprezentanții Apple. Costul oficial propus de Apple este de 49$ pentru toate modelele până în iPhone 8 Plus și 69$ pentru iPhone-urile mai noi. Acest cost, însă, diferă de la un service la altul. Spre exemplu, iStyle, unul dintre service-urile autorizate de Apple în România, taxează 408 RON pentru schimbarea bateriei unui iPhone.

Care a fost primul telefon mobil care a ajuns în România și cum arăta?

Dacă ai cumpărat un iPhone 6S în perioada Septembrie – Octombrie 2015 și iPhone-ul tău se închide sporadic, poți beneficia de o schimbare de baterie gratis. Apple a scos un program care te poate ajuta să îți dai seama dacă telefonul tău se încadrează în această ofertă. Pentru a beneficia de această schimbare gratis de baterie, telefonul tău nu trebuie să prezinte urme de apă sau crăpături de ecran.

Deși costă mai mult, pe această cale garanția telefonului rămâne intactă. În plus, nu riști să îți deteriorezi iPhone-ul de unul singur.

Cum să-ți schimbi bateria singur

Este posibil să îți schimbi bateria de unul singur, însă este o operațiune destul de dificilă. iPhone-urile folosesc foarte mult lipici și, pe lângă acesta, mai sunt și alte materiale pe care trebuie să le dai la o parte pentru a înlocui bateria. Modelele waterproof pot ajunge să rămână fără rezistența la apă.

Poți citi ghiduri cu instrucțiuni detaliate de pe site-uri precum iFixit.com, care și vinde uneltele necesare înlocuirii bateriei iPhone-ului tău. Aceste unelte pot costa între 25 și 30 de dolari, așa că, în final, adăugând costul unei baterii noi, poți ajunge să economisești ceva bani, însă ești lipsit de siguranța și de garanția oferită de un service autorizat.

Apple a declarat că vor introduce instrumente de verificare a stării bateriei într-un viitor update iOS, ajutându-și utilizatorii să își dea seama mai ușor când trebuie să își schimbe bateria, scrie digitaltrends.com.

Când trebuie schimbată bateria?

Conform producătorului, o baterie poate ține până la 80% din capacitatea proiectată, undeva la maxim 500 de cicluri de reîncarcare. Coconut Battery este o aplicație care spune procentul actual al bateriei și numărul de cicluri de încarcare ale bateriei.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot