Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

10.04.2023
Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

Istoria este o carte pe care mulți dintre oameni ar trebui să o cunoască poveștile. Foarte multe persoane au ajuns în atenția publicului datorită cinematografiei, astfel poveștile lor au ajuns arhicunoscute. Cu toate acestea, sunt eroi locali care au fost mai puțin în centrul atenției, dar care ale căror povești sunt la fel de interesante. Personajul eroic despre care vom vorbi vine din Orient. Cine a fost Leprosul din Ierusalim?

Cine a fost Leprosul și cum a rămas în istorie?

Ierusalim

Lepra este una dintre cele mai necruțătoare boli din istoria omenirii. Cu toate că în prezent, această afecțiune poate fi tratată, în trecut speranța de viață era extrem de scăzută pentru aceștia. Orientul este o regiune a planetei în care numeroase povești au rămas mai puțin cunoscute sau au fost eclipsate de religie.

Povestea leprosului începe în anul 1161, fiind fiul regelui Amalric I. Acesta era conducătorul Regatului Ierusalimului, un stat creat de cavalerii cruciați. Numele adevărat al leprosului a fost Balduin, viitorul rege Balduin al IV-lea.

Deși lepra însemna sfârșitul vieții, privilegiul viitorului rege a fost de a crește în curtea nobiliară. A devenit rege la vârsta de 13 ani, iar boala nu l-a împiedicat să ducă lupte alături de armata regatului. După mai multe conflicte, a câștigat respectul poporului său, în ciuda complicației medicale.

La 22 de ani, Balduin a realizat că suferă de o boală care îi distruge corpul și urma să abdice. Poporul a refuzat îndepărtarea regelui de la conducere și acesta a rămas pe tron până la finalul vieții. A murit în anul 1185, la vârsta de 24 de ani, fiind considerat un rege bun și un lider militar incredibil.

Care este cel mai cunoscut rege din Ierusalim?

Cu povești care pot naște controverse, Ierusalimul este un loc religios chiar și în prezent. Un loc cu așa încărcătură, are nevoie de conducători puternici. Cel mai cunoscut dintre aceștia a fost regele Solomon, ajuns la conducere în jurul anului 970 î.Hr. Potrivit scriiturilor, acesta a construit Primul Templu din Ierusalim, dedicat zeului Iehova.

Foto: Atlas-geografic.net & Convorbiri.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot