Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

10.04.2023
Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

Istoria este o carte pe care mulți dintre oameni ar trebui să o cunoască poveștile. Foarte multe persoane au ajuns în atenția publicului datorită cinematografiei, astfel poveștile lor au ajuns arhicunoscute. Cu toate acestea, sunt eroi locali care au fost mai puțin în centrul atenției, dar care ale căror povești sunt la fel de interesante. Personajul eroic despre care vom vorbi vine din Orient. Cine a fost Leprosul din Ierusalim?

Cine a fost Leprosul și cum a rămas în istorie?

Ierusalim

Lepra este una dintre cele mai necruțătoare boli din istoria omenirii. Cu toate că în prezent, această afecțiune poate fi tratată, în trecut speranța de viață era extrem de scăzută pentru aceștia. Orientul este o regiune a planetei în care numeroase povești au rămas mai puțin cunoscute sau au fost eclipsate de religie.

Povestea leprosului începe în anul 1161, fiind fiul regelui Amalric I. Acesta era conducătorul Regatului Ierusalimului, un stat creat de cavalerii cruciați. Numele adevărat al leprosului a fost Balduin, viitorul rege Balduin al IV-lea.

Deși lepra însemna sfârșitul vieții, privilegiul viitorului rege a fost de a crește în curtea nobiliară. A devenit rege la vârsta de 13 ani, iar boala nu l-a împiedicat să ducă lupte alături de armata regatului. După mai multe conflicte, a câștigat respectul poporului său, în ciuda complicației medicale.

La 22 de ani, Balduin a realizat că suferă de o boală care îi distruge corpul și urma să abdice. Poporul a refuzat îndepărtarea regelui de la conducere și acesta a rămas pe tron până la finalul vieții. A murit în anul 1185, la vârsta de 24 de ani, fiind considerat un rege bun și un lider militar incredibil.

Care este cel mai cunoscut rege din Ierusalim?

Cu povești care pot naște controverse, Ierusalimul este un loc religios chiar și în prezent. Un loc cu așa încărcătură, are nevoie de conducători puternici. Cel mai cunoscut dintre aceștia a fost regele Solomon, ajuns la conducere în jurul anului 970 î.Hr. Potrivit scriiturilor, acesta a construit Primul Templu din Ierusalim, dedicat zeului Iehova.

Foto: Atlas-geografic.net & Convorbiri.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot