Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

10.04.2023
Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

Istoria este o carte pe care mulți dintre oameni ar trebui să o cunoască poveștile. Foarte multe persoane au ajuns în atenția publicului datorită cinematografiei, astfel poveștile lor au ajuns arhicunoscute. Cu toate acestea, sunt eroi locali care au fost mai puțin în centrul atenției, dar care ale căror povești sunt la fel de interesante. Personajul eroic despre care vom vorbi vine din Orient. Cine a fost Leprosul din Ierusalim?

Cine a fost Leprosul și cum a rămas în istorie?

Ierusalim

Lepra este una dintre cele mai necruțătoare boli din istoria omenirii. Cu toate că în prezent, această afecțiune poate fi tratată, în trecut speranța de viață era extrem de scăzută pentru aceștia. Orientul este o regiune a planetei în care numeroase povești au rămas mai puțin cunoscute sau au fost eclipsate de religie.

Povestea leprosului începe în anul 1161, fiind fiul regelui Amalric I. Acesta era conducătorul Regatului Ierusalimului, un stat creat de cavalerii cruciați. Numele adevărat al leprosului a fost Balduin, viitorul rege Balduin al IV-lea.

Deși lepra însemna sfârșitul vieții, privilegiul viitorului rege a fost de a crește în curtea nobiliară. A devenit rege la vârsta de 13 ani, iar boala nu l-a împiedicat să ducă lupte alături de armata regatului. După mai multe conflicte, a câștigat respectul poporului său, în ciuda complicației medicale.

La 22 de ani, Balduin a realizat că suferă de o boală care îi distruge corpul și urma să abdice. Poporul a refuzat îndepărtarea regelui de la conducere și acesta a rămas pe tron până la finalul vieții. A murit în anul 1185, la vârsta de 24 de ani, fiind considerat un rege bun și un lider militar incredibil.

Care este cel mai cunoscut rege din Ierusalim?

Cu povești care pot naște controverse, Ierusalimul este un loc religios chiar și în prezent. Un loc cu așa încărcătură, are nevoie de conducători puternici. Cel mai cunoscut dintre aceștia a fost regele Solomon, ajuns la conducere în jurul anului 970 î.Hr. Potrivit scriiturilor, acesta a construit Primul Templu din Ierusalim, dedicat zeului Iehova.

Foto: Atlas-geografic.net & Convorbiri.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot