Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

10.04.2023
Cine a fost leprosul din Ierusalim ajuns Rege?

Istoria este o carte pe care mulți dintre oameni ar trebui să o cunoască poveștile. Foarte multe persoane au ajuns în atenția publicului datorită cinematografiei, astfel poveștile lor au ajuns arhicunoscute. Cu toate acestea, sunt eroi locali care au fost mai puțin în centrul atenției, dar care ale căror povești sunt la fel de interesante. Personajul eroic despre care vom vorbi vine din Orient. Cine a fost Leprosul din Ierusalim?

Cine a fost Leprosul și cum a rămas în istorie?

Ierusalim

Lepra este una dintre cele mai necruțătoare boli din istoria omenirii. Cu toate că în prezent, această afecțiune poate fi tratată, în trecut speranța de viață era extrem de scăzută pentru aceștia. Orientul este o regiune a planetei în care numeroase povești au rămas mai puțin cunoscute sau au fost eclipsate de religie.

Povestea leprosului începe în anul 1161, fiind fiul regelui Amalric I. Acesta era conducătorul Regatului Ierusalimului, un stat creat de cavalerii cruciați. Numele adevărat al leprosului a fost Balduin, viitorul rege Balduin al IV-lea.

Deși lepra însemna sfârșitul vieții, privilegiul viitorului rege a fost de a crește în curtea nobiliară. A devenit rege la vârsta de 13 ani, iar boala nu l-a împiedicat să ducă lupte alături de armata regatului. După mai multe conflicte, a câștigat respectul poporului său, în ciuda complicației medicale.

La 22 de ani, Balduin a realizat că suferă de o boală care îi distruge corpul și urma să abdice. Poporul a refuzat îndepărtarea regelui de la conducere și acesta a rămas pe tron până la finalul vieții. A murit în anul 1185, la vârsta de 24 de ani, fiind considerat un rege bun și un lider militar incredibil.

Care este cel mai cunoscut rege din Ierusalim?

Cu povești care pot naște controverse, Ierusalimul este un loc religios chiar și în prezent. Un loc cu așa încărcătură, are nevoie de conducători puternici. Cel mai cunoscut dintre aceștia a fost regele Solomon, ajuns la conducere în jurul anului 970 î.Hr. Potrivit scriiturilor, acesta a construit Primul Templu din Ierusalim, dedicat zeului Iehova.

Foto: Atlas-geografic.net & Convorbiri.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot