Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu mucegai?

08.07.2020
Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu mucegai?

Multă lume a mâncat pâine cu mucegai fără să își dea seama. Unii dintre noi au consumat și cu bună știință. Trebuie știut faptul că mucegaiul este periculos pentru organismul uman, fiindcă transportă micotoxine sau otrăvuri fungice. Consumul acestuia poate duce la toxinfecții alimentare, care au ca efecte nedorite crampe intestinale, febră, diaree, vomă şi ameţeală.

Ce se întâmplă dacă mănânci pâine cu mucegai?

Dacă ai mâncat pâine cu mucegai, există riscul să te îmbolnăvești destul de grav, asta în funcție de tipul de ciupercă sau bacterie care s-a dezvoltat. Este bine de știut, însă, că nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, unele dintre acestea sunt folosite în industria alimentară, la diferite feluri de brânză.

Odată apărut pe pâine, mucegaiul o infectează pe toată. Acesta se dezvoltă ușor în locuri călduroase, întunecate şi cu umiditate mare. Salmonela este una dintre bolile care pot să apară, dacă ai mâncat pâine cu mucegai. Din fericire, aceasta se poate trata cu medicamente. Există cazuri când poate apărea o boală mai gravă, cum ar fi Stachybotrys chartarum, care poate cauza iritarea cavităţii bucale, a nasului, a gâtului şi, în cazuri mai grave, poate duce la şoc, hemoragie, necroză dermică şi chiar deces.

Care mucegai este benefic pentru organism și care este dăunător?

Mucegaiul este una dintre cele mai vechi forme de viață de pe planetă. Aceste microorganisme cuprind atât specii periculoase cât și benefice pentru organismul uman. Unele specii de mucegai sunt folosite în medicină și în producția de alimente, însă altele sunt un adevărat pericol pentru sănătatea organismului uman.

Trebuie știut că mucegaiul produce toxine, care pot duce la micoze. Specialiștii în domeniul sănătății numesc această ciupercă „ucigașul tăcut”. Cel care se dezvoltă pe alimente este cel mai periculos și nu trebuie consumat sub nicio formă.

Cu toate acestea, există un tip de mucegai care se găsește pe brânză și poate fi consumată fără probleme, fiind sănătos. Acest tip ajută la îmbunătățirea stării osoase dar și la normalizarea proceselor metabolice.

Foto: dialogonline.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot