Ce sunt anticorpii și cum funcționează virușii?

13.04.2020
Ce sunt anticorpii și cum funcționează virușii?

Toată lumea știe că organismul uman are capacitatea să lupte cu virușii și bacteriile, fără să ia medicamente. Corpul are propriul său sistem de apărare format din anticorpi. Aceștia reprezintă prima linie defensivă împotriva infecțiilor.

Anticorpii sunt proteine ​​mari în formă de Y și sunt recrutați de către sistemul imunitar să identifice și să neutralizeze bacteriile și virușii. Fiecare anticorp are un obiectiv unic, cunoscut sub numele de antigen prezent asupra corpului invadator. Acest antigen ajută anticorpul în identificarea virusului stau bateriei ca mai apoi acestea să fie distruse înainte să provoace vreo boală. Așadar, fiecare anticorp este specific unui anumit tip de virus sau bacterie.

Un anticorp este reprezentat de o imunoglobulină, adică o proteină gamaglobulinică gasită în plasmă. Anticorpii sunt produși de globulele albe din sânge specializate, numite limfocite B sau celule B. Un anticorp odată ce s-a luptat cu un virus sau o bacterie, va continua să se plimbe prin sânge în întreg organismul și va știi să neutralizeze, în viitor, acel corp străin.

Tipuri de anticorpi

Anticorpii sunt grupați în cinci clase și acționează în zone diferite. De asemenea, aceștia au activități diferite și atacă virușii în funcție de programarea fiecăruia. Anticorpii semnalează celorlalte celule ale sistemului imunitar să lupte și să scape de microbii care au invadat organismul.

Așadar organismul uman are următoarele tipuri de anticorpi:

În concluzie, anticorpii sunt modalitatea naturală a unui organism de a se lupta cu virușii și bacteriile din mediul înconjurător. Fără acest sistem de apărare, omul nu ar putea trăi foarte mult. Putem spune că anticorpii reprezintă armata invizibilă a organismului uman.

Foto: agi.it

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot