Ce s-a întâmplat azi, 5 iulie?

05.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 5 iulie?

Pe data de 5 iulie au fost consemnate o serie de evenimente care au rămas în istoria omenirii. Multe dintre ele au fost uitate odată cu trecerea anilor, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. O vorbă din popor spune că este bine să ne cunoaștem trecutul pentru a nu repeta greșelile.

Ce s-a întâmplat azi, 5 iulie?

328 Este inaugurat oficial podul lui Constantin cel Mare de la Sucidava, în prezent Corabia. Acesta a fost construit peste Dunăre, de către romani și a rămas în funcțiune timp de 40 de ani. Podul a avut o lungime totală de 2.437 m, dintre care 1.137 peste albia Dunării. El este considerat cel mai lung pod antic peste un curs de apă.

1687 Este anul în care Isaac Newton a publicat lucrarea intitulată „Principiile matematice ale filozofiei naturale”. Aceasta este o operă în trei volume ce conține formularea legilor de mișcare a corpurilor, cunoscute în lumea largă ca Legile lui Newton, și constituie fundamentul mecanicii clasice, precum și Legea atracției universale.

1811 Venezuela și-a proclamat independența față de Spania. Acesta a fost primul stat din America de Sud care a realizat acest lucru.

1870 A avut loc un eveniment de tristă amintire, fiindcă la Istanbul, Turcia, a avut loc un incendiu devastator, în urma căruia și-au pierdut viața 1.200 de persoane, iar 60.000 de oameni au rămas fără locuințe.

1954 Elvis Presley a înregistrat prima sa melodie, intitulată „That’s All Right”, la Sun Records din Memphis, Tennessee. Ceea ce a urmat după aceea a fost un fenomen mondial, Elvis fiind numit „Regele Rock ‘n’ Roll-ului”.

1989 Este difuzat primul episod al serialului „Seinfeld”, în Statele Unite ale Americii. Show-ul de comedie a fost un fenomen și este apreciat și în prezent. Specialiștii în domeniu consideră „Seinfeld” ca fiind cel mai bun serial de comedie din istorie.

1996 Un eveniment deosebit de important pentru medicina viitorului, fiindcă s-a născut Dolly, prima oaie clonată din lume. Aceasta a fost prima clonare reușită a unui mamifer dintr-o celulă somatică adultă, după o serie de 276 de încercări nereușite.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot