Ce s-a întâmplat azi, 6 septembrie?

06.09.2021
Ce s-a întâmplat azi, 6 septembrie?

Toți cei născuți pe data de 6 septembrie ar trebui să știe că, în această zi, au avut loc mai multe evenimente istorice, de-a lungul timpului. Trebuie specificat că această zi este cea de-a 249-a zi a calendarului gregorian și a 250-a zi în anii bisecți.

Ce s-a întâmplat azi, 6 septembrie?

1817 S-a născut Mihail Kogălniceanu. De-a lungul vieții acesta a fost om politic de orientare liberală, avocat, istoric și publicist român. Vârful carierei la reprezentant momentul când a devenit, la 11 octombrie 1863, premierul României, după Unirea Principatelor Române, din 1859, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

1863 În acest an intră în funcțiune primul metrou din lume, la Londra. Linia de metrou avea o lungime de 6,3 km și mergea de-a lungul sectorului „Victoria Street”, tracțiunea fiind asigurată de o mașina cu aburi.

1901 Americanii au trăit momente grele după ce președintele William McKinley a fost împușcat de anarhistul Leon Czolgosz la Pan-American Exposition în Buffalo, New York. Din păcate, medicii nu au putut să îl mai salveze, iar acesta a decedat pe 14 septembrie în același an.

1939 Cel de-Al Doilea Război Mondial prinde amploare, iar Africa de Sud a declarat război Germaniei.

1940 Istoria României consemnează un eveniment de tristă amintire. Regele Carol al II-lea a abdicat de la tron în favoarea fiului său, mult mai tânăr, Mihai, sub presiunea generalului Ion Antonescu.

1941 Naziștii i-au obligat pe toți evreii cu vârsta mai mare de 6 ani să poarte pe piept o insignă galbenă cu Steaua lui David. Aceasta a fost folosită, de-a lungul timpului, ca simbol al evreilor și ca element emblematic la decorarea sinagogilor, fiind o hexagramă formată din două triunghiuri echilaterale.

1946 Din cauza frământărilor sociale în plan intern, dar și a felului cum se reașeza lumea după cel de-Al Doilea Război Mondial, George Enescu și soția sa, Maria Cantacuzino, au părăsit definitiv România, fiind ajutați de un celebru violonist și dirijor american, descendent al unei familii de evrei, pe nume Yehudi Menuhin.

1955 În Istanbul, Turcia, a avut loc un adevărat măcel, după ce mai multe grupuri de cetățeni turci i-au atacat pe grecii din oraș. Bilanțul a fost omul tragic: 13 oameni au fost uciși, 30 au fost răniți, iar peste 5.000 de case au fost distruse.

1983 Uniunea Sovietică a recunoscut că a doborât avionul de pasageri KAL-007 aparținând liniei sud-coreene. Autoritățile rusești au susținut că piloții nu au știut că era un avion civil atunci când a încălcat spațiul aerian sovietic.

1997 La această dată a avut loc unul dintre evenimentele cele mai triste din istoria lumii. La Londra, s-au desfășurat funeraliile prințesei Diana. Evenimentul a fost urmărit la televizor de peste 2,5 miliarde de oameni, în timp ce în stradă au fost peste 1 milion de oameni.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising