Ce s-a întâmplat azi, 2 august?

02.08.2021
Ce s-a întâmplat azi, 2 august?

De-a lungul timpului, pe data de 2 august în lume au avut loc mai multe evenimente importante. Atât pozitive cât și negative, acestea au influențat dezvoltarea omenirii pe toate palierele ei. Redactorii shtiu.ro le prezintă pe cele care au și-au pus amprenta pe istoria umanității.

Ce s-a întâmplat azi, 2 august?

1776 La această dată a avut loc un eveniment definitoriu pentru istoria Statelor Unite ale Americii, fiindcă a fost semnată Declarația de Independenţă. Documentul a fost adoptat de cele treisprezece colonii ale Marii Britanii din America de Nord, care s-au declarat independente de Regatul Unit.

1830 A avut loc un eveniment important pentru tronul Franței, fiindcă Carol al X-lea a abdicat în favoarea nepotului său Henri, Duce de Bordeaux. Lucrurile nu au evoluat, însă, în direcția dorită de rege, deoarece Camera Deputaților, care era controlată de liberali, a refuzat să-l confirme pe ducele de Bordeaux drept Henric al V-lea. Aceștia l-au votat în schimb pe ducele de Orléans, Ludovic-Filip drept rege al Franței.

1923 Calvin Coolidge începe efectiv munca la Casa Albă, fiind cel de-al 29-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Acesta a avut o politică foarte conservativă în domeniul economic. În mandatul său, Calvin Coolidge a fost gazda Reginei Maria, însoțită de doi dintre copiii săi, Ileana și Nicolae, în octombrie 1926.

Calvin Coolidge – președintele SUA

1934 În acest an a avut loc un eveniment care a influențat politica și viața mondială. A murit președintele Germaniei Paul von Hindenburg, la Neudeck. Drept urmare, Adolf Hitler își asumă titlul de Führer și Cancelar al Germaniei. Istoria l-a consemnat pe Hitler ca unul dintre cei mai răi tirani din lume.

1969 Președintele Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon, și-a început vizita oficială în România. A fost prima venire în țara noastră a unui șef de stat al SUA. La vremea respectivă Nicolae Ceaușescu era bine văzut în lumea occidentală.

1994 După căderea comunismului, societatea românească a suferit mai multe schimbări. Drept urmare, președintele Ion Iliescu a promulgat legea privind asociațiile salariaților și membrilor conducerii societăților comerciale care se privatizează după metoda MEBO.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot