Ce s-a întâmplat azi, 2 iulie?

02.07.2021
Ce s-a întâmplat azi, 2 iulie?

De-a lungul timpului, pe data de 2 iulie au avut loc evenimente istorice care au influențat modul cum omenirea a avansat. Fie că au fost evenimente cu efecte pozitive, fie că au fost cu efecte negative, toate și-au pus amprenta pe lumea din acele vremuri.

Ce s-a întâmplat azi, 2 iulie?

1504 Fiul lui Ștefan cel Mare, Bogdan al III-lea, devine domnitorul Moldovei fiindcă Ștefan cel Mare trece, la aceeași dată, la cele sfinte, având 65 sau 66 de ani. El va sta pe tron până în anul 1517 când va fi succedat de fiul său, Ștefăniță Vodă. A murit pe 20 aprilie 1517 și este îngropat la Mănăstirea Putna.

1853 Izbucnește Războiul din Crimeea, după ce forțele rusești invadează Turcia. Conflictul a făcut ca Imperiul Rus să ocupe Principatele Române. Totul s-a terminat în martie 1856, când Rusia a cerut oprirea ostilităților. Drept urmare, s-a încheiat Tratatul de pace de la Paris.

1881 Un eveniment de tristă amintire la nivel mondial, fiindcă președintele american, James A. Garfield, a fost rănit prin împușcare și a murit pe data de 19 septembrie. James Garfield a fost republican și servit ca membru al Senatului Ohio (1859–1861). Ulterior, acesta s-a opus secesiunii Confederate și a servit ca general-maior în Armata Uniunii în timpul Războiului Civil American.

James Abram Garfield

1926 S-a născut Octavian Paler, cel care în decursul vieții a influențat cultura românească și nu numai, fiind scriitor, jurnalist, editorialist și om politic român. De-a lungul timpului, activitatea sa a fost recunoscută și apreciată, primind numeroase premii și distincții, printre care și Ordinul național „Steaua României”, în grad de cavaler, în anul 2003. A murit pe 7 mai 2007, la vârsta de 80 de ani.

1964 Are loc un eveniment foarte important în Statele Unite ale Americii, fiindcă președintele american, Lyndon B. Johnson, a promulgat Legea Drepturilor Civile, prin care se interzicea segregarea în școli, locuri publice și la angajare.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot