Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

11.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

Pe data de 11 este sărbătorită Ziua Internațională a Populației Pământului. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 192-a zi a calendarului gregorian și a 193-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 11 iulie

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru de onoare al Academiei din Berlin.

1801 – A avut loc un eveniment important pentru astronomie, după ce francezul Jean-Louis Pons a descoperit prima sa cometă. Până aici nimic extraordinar, însă în următorii 27 de ani acesta a descoperit alte 36 de comete, mai multe decât oricare altă persoană din istorie.

1917 – A început Bătălia de la Mărăști, în timpul Primului Război Mondial. Armata a II–a română, comandată de generalul Alexandru Averescu, a învins armata germană. Lupta s-a încheiat pe 19 iulie.

1934 – S-a născut Giorgio Armani. Acesta este un designer vestimentar, declarat în 2001 ca cel mai de succes designer italian.

1940 – România a ieșit din Liga Națiunilor (Societatea Națiunilor). Aceasta a fost o organizație interguvernamentală care a luat naștere în 1919, în urma Conferinței de Pace de la Paris care a pus capăt Primului Război Mondial. Societatea Națiunilor a fost precursoarea Organizației Națiunilor Unite.

1951 – Germania a devenit oficial membru UNESCO.

1978 – A avut loc un eveniment tragic, după ce un camion care transporta gaz lichid s-a prăbușit și a explodat într-un loc de campare de pe coastă din Tarragona, Spania, omorând 216 turiști.

1991 – În această zi a avut loc un eveniment astronomic spectaculos, o eclipsă totală de Soare, în Hawaii și Mexic.

1997 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, a efectuat o vizită scurtă de 8 ore în România. Cu această ocazie s-a lansat oficial parteneriatul strategic româno-american. Clinton a fost al doilea președinte american în exercițiu, după Richard Nixon, care a vizitat țara noastră. Bill Clinton a fost întâmpinat de Emil Constantinescu, iar cei doi au mers în Piața Universității unde au fost întâmpinați de o mulțime impresionantă.

2012 – A fost o zi importantă pentru astronomie, fiindcă a fost descoperită cea de-a cincea Lună a lui Pluto, numită S/2012 P 1.

2021 – Richard Branson a devenit, la această dată, primul civil care a fost lansat în spațiu. Acesta a mers la bordul navei sale Virgin Galactic.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising