Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

11.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

Pe data de 11 este sărbătorită Ziua Internațională a Populației Pământului. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 192-a zi a calendarului gregorian și a 193-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 11 iulie

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru de onoare al Academiei din Berlin.

1801 – A avut loc un eveniment important pentru astronomie, după ce francezul Jean-Louis Pons a descoperit prima sa cometă. Până aici nimic extraordinar, însă în următorii 27 de ani acesta a descoperit alte 36 de comete, mai multe decât oricare altă persoană din istorie.

1917 – A început Bătălia de la Mărăști, în timpul Primului Război Mondial. Armata a II–a română, comandată de generalul Alexandru Averescu, a învins armata germană. Lupta s-a încheiat pe 19 iulie.

1934 – S-a născut Giorgio Armani. Acesta este un designer vestimentar, declarat în 2001 ca cel mai de succes designer italian.

1940 – România a ieșit din Liga Națiunilor (Societatea Națiunilor). Aceasta a fost o organizație interguvernamentală care a luat naștere în 1919, în urma Conferinței de Pace de la Paris care a pus capăt Primului Război Mondial. Societatea Națiunilor a fost precursoarea Organizației Națiunilor Unite.

1951 – Germania a devenit oficial membru UNESCO.

1978 – A avut loc un eveniment tragic, după ce un camion care transporta gaz lichid s-a prăbușit și a explodat într-un loc de campare de pe coastă din Tarragona, Spania, omorând 216 turiști.

1991 – În această zi a avut loc un eveniment astronomic spectaculos, o eclipsă totală de Soare, în Hawaii și Mexic.

1997 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, a efectuat o vizită scurtă de 8 ore în România. Cu această ocazie s-a lansat oficial parteneriatul strategic româno-american. Clinton a fost al doilea președinte american în exercițiu, după Richard Nixon, care a vizitat țara noastră. Bill Clinton a fost întâmpinat de Emil Constantinescu, iar cei doi au mers în Piața Universității unde au fost întâmpinați de o mulțime impresionantă.

2012 – A fost o zi importantă pentru astronomie, fiindcă a fost descoperită cea de-a cincea Lună a lui Pluto, numită S/2012 P 1.

2021 – Richard Branson a devenit, la această dată, primul civil care a fost lansat în spațiu. Acesta a mers la bordul navei sale Virgin Galactic.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot