Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

11.07.2022
Ce s-a întâmplat azi, 11 iulie?

Pe data de 11 este sărbătorită Ziua Internațională a Populației Pământului. Totodată, această dată reprezintă cea de-a 192-a zi a calendarului gregorian și a 193-a zi în anii bisecți.

Evenimente istorice 11 iulie

1714 – Dimitrie Cantemir a devenit membru de onoare al Academiei din Berlin.

1801 – A avut loc un eveniment important pentru astronomie, după ce francezul Jean-Louis Pons a descoperit prima sa cometă. Până aici nimic extraordinar, însă în următorii 27 de ani acesta a descoperit alte 36 de comete, mai multe decât oricare altă persoană din istorie.

1917 – A început Bătălia de la Mărăști, în timpul Primului Război Mondial. Armata a II–a română, comandată de generalul Alexandru Averescu, a învins armata germană. Lupta s-a încheiat pe 19 iulie.

1934 – S-a născut Giorgio Armani. Acesta este un designer vestimentar, declarat în 2001 ca cel mai de succes designer italian.

1940 – România a ieșit din Liga Națiunilor (Societatea Națiunilor). Aceasta a fost o organizație interguvernamentală care a luat naștere în 1919, în urma Conferinței de Pace de la Paris care a pus capăt Primului Război Mondial. Societatea Națiunilor a fost precursoarea Organizației Națiunilor Unite.

1951 – Germania a devenit oficial membru UNESCO.

1978 – A avut loc un eveniment tragic, după ce un camion care transporta gaz lichid s-a prăbușit și a explodat într-un loc de campare de pe coastă din Tarragona, Spania, omorând 216 turiști.

1991 – În această zi a avut loc un eveniment astronomic spectaculos, o eclipsă totală de Soare, în Hawaii și Mexic.

1997 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, a efectuat o vizită scurtă de 8 ore în România. Cu această ocazie s-a lansat oficial parteneriatul strategic româno-american. Clinton a fost al doilea președinte american în exercițiu, după Richard Nixon, care a vizitat țara noastră. Bill Clinton a fost întâmpinat de Emil Constantinescu, iar cei doi au mers în Piața Universității unde au fost întâmpinați de o mulțime impresionantă.

2012 – A fost o zi importantă pentru astronomie, fiindcă a fost descoperită cea de-a cincea Lună a lui Pluto, numită S/2012 P 1.

2021 – Richard Branson a devenit, la această dată, primul civil care a fost lansat în spațiu. Acesta a mers la bordul navei sale Virgin Galactic.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot