Ce mănâncă românii acasă?

26.01.2024
Ce mănâncă românii acasă?

Românii sunt caracterizați ca fiind un popor de oameni gurmanzi și pofticioși. Aceștia au în medie 3 mese pe zi, dar și câteva gustări. Mersul la birou nu înseamnă neapărat că ne cumpărăm mâncare, ci și că luăm mâncare de acasă „la pachet”. Pe lângă celebrele pizze și paste pe care aleg să le comande, ce gătesc românii acasă?

Românii preferă mâncarea gătită

românii

Cei mai mulți dintre români sunt consumatori de mâncare gătită. Chiar dacă la primul gând când auzim mâncare, ne putem referi la fast-food, pentru o parte importantă dintre români situația stă diferit.

Conform mai multor studii desfășurate de-a lungul timpului, românii preferă mâncarea gătită în casă, la foc mic. Este considerată mai sănătoasă, gustoasă și reprezintă în același timp o moștenire socială de familie cu care cei mai mulți se mândresc. Prânzul este cea mai respectată masă, iar micul dejun este cel mai neglijat.

Indiferent că este vorba de mâncare gătită în casă sau comandată, prânzul trebuie să fie cald, sățios, fiind pentru cei mai mulți prima masă a zilei. Cina este asociată cu un timp petrecut în familie, în care cei mai mulți preferă o masă ușoară și ulterior o gustare.

Iată cum arată meniul zilnic a celor mai mulți români:

Care este cel mai reprezentativ fel de mâncare pentru români?

În fiecare zi ne putem problema ce o să mâncăm. Cu atâtea opțiuni gustoase, este greu să ne decidem concret ce vrem să punem în farfurie. Chiar dacă meniul românilor este bogat și divers, un fel de mâncare este reprezentativ pentru tot poporul.

Mămăliga cu brânză și smântână este un aliment care a depășit bariera timpului. Odată cu venirea porumbului în regiunea țării noastre, mămăliga a devenit un produs de bază în alimentația românului. Se gătește în toate județele țării, iar oricât de bogat sau sărac ai fi, la un moment dat sigur vei găti mămăligă.

Alte mâncăruri monumentale sunt: sarmale, mici, ciorbe (diferite feluri), mâncare de fasole, tocănițe.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot