Ce mănâncă românii acasă?

26.01.2024
Ce mănâncă românii acasă?

Românii sunt caracterizați ca fiind un popor de oameni gurmanzi și pofticioși. Aceștia au în medie 3 mese pe zi, dar și câteva gustări. Mersul la birou nu înseamnă neapărat că ne cumpărăm mâncare, ci și că luăm mâncare de acasă „la pachet”. Pe lângă celebrele pizze și paste pe care aleg să le comande, ce gătesc românii acasă?

Românii preferă mâncarea gătită

românii

Cei mai mulți dintre români sunt consumatori de mâncare gătită. Chiar dacă la primul gând când auzim mâncare, ne putem referi la fast-food, pentru o parte importantă dintre români situația stă diferit.

Conform mai multor studii desfășurate de-a lungul timpului, românii preferă mâncarea gătită în casă, la foc mic. Este considerată mai sănătoasă, gustoasă și reprezintă în același timp o moștenire socială de familie cu care cei mai mulți se mândresc. Prânzul este cea mai respectată masă, iar micul dejun este cel mai neglijat.

Indiferent că este vorba de mâncare gătită în casă sau comandată, prânzul trebuie să fie cald, sățios, fiind pentru cei mai mulți prima masă a zilei. Cina este asociată cu un timp petrecut în familie, în care cei mai mulți preferă o masă ușoară și ulterior o gustare.

Iată cum arată meniul zilnic a celor mai mulți români:

Care este cel mai reprezentativ fel de mâncare pentru români?

În fiecare zi ne putem problema ce o să mâncăm. Cu atâtea opțiuni gustoase, este greu să ne decidem concret ce vrem să punem în farfurie. Chiar dacă meniul românilor este bogat și divers, un fel de mâncare este reprezentativ pentru tot poporul.

Mămăliga cu brânză și smântână este un aliment care a depășit bariera timpului. Odată cu venirea porumbului în regiunea țării noastre, mămăliga a devenit un produs de bază în alimentația românului. Se gătește în toate județele țării, iar oricât de bogat sau sărac ai fi, la un moment dat sigur vei găti mămăligă.

Alte mâncăruri monumentale sunt: sarmale, mici, ciorbe (diferite feluri), mâncare de fasole, tocănițe.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Cum a vrut Ungaria unirea cu România? De ce a refuzat Regele Ferdinand?
Astăzi, unirea cu un alt stat pare un lucru imposibil. Totuși, au fost perioade în care alte țări și-au dorit unirea cu România. Acesta este și cazul Ungariei care la un moment dat a... citește tot