Ce îi plăcea lui Mihai Eminescu să facă într-o zi obișnuită?

12.09.2023
Ce îi plăcea lui Mihai Eminescu să facă într-o zi obișnuită?

Mihai Eminescu s-a născut în anul 1850, la Botoșani, și a murit în București, 39 de ani mai târziu. A rămas cunoscut în memoria colectivă ca fiind cel important poet român. Poezia celebră „Luceafărul” a fost trecută în Cartea Recordurilor, având cele mai multe strofe. Ce îi plăcea lui Mihai Eminescu să facă într-o zi obișnuită?

Mihai Eminescu, un om neobișnuit

Mihai Eminescu

Poet, prozator și jurnalist român, Mihail Eminovici și-a făcut studiile la Cernăuți, Viena și Berlin. La vârsta de 24 de ani, a revenit în țară și s-a stabilit la Iași unde și-a desfășurat activitatea jurnalistică. Deși a fost un geniu iubit de oameni, ideologia lui nu este considerata în prezent ca fiind una foarte prietenoasă. Articolele scrise în gazetă urmau o filozofie proprie, conservatoare, fiind un susținător al naționalismului xenofob, antisemit și chiar oponent al liberalismului.

Cunoscut pentru activitatea scriitoare, Mihai Eminescu a avut și activități comune:

A avut poetul copii?

Este bine știut că singura și marea iubire a lui Mihai Eminescu a fost Veronica Micle. Un nume care pentru oamenii obișnuiți din zilele noastre nu înseamnă nimic. Iubirea dintre cei doi a fost una complicată, chiar tristă, cu un final nefericit.

Căsătoriți fiind, Mihai Eminescu decide să plece la București, iar Veronica nu îi accepta plecarea. În același timp, acesta este avertizat că femeia pe care o iubește și râvnește are obiceiul de a filtra și cu alți bărbați.

Tradiția istoriografică arată că celebrul poet a murit fără a avea urmași. Cu toate acesta, Eminescu a avut un copil cu Veronica Micle, dar care s-a născut mort în luna iunie a anului 1880.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot