Ce este Disney Plus?

31.10.2022
Ce este Disney Plus?

Apariția pandemiei a însemnat pentru societate un mod de a petrece mai mult timp în casă. De acest lucru au profitat marile companii ale lumii. Printre acestea se numără și gigantul Disney. La nivel mondial, parcurile tematice sau cinematografele au fost închise, astfel compania începea să piardă bani. Boșii Walt Dinsey au speculat că ne place să petrecem timpul în fața televizorului. Când plictiseala ne izbește, filmele și serialele par cel mai bun prieten al nostru. Ce este Disney+?

Ce este Disney+?

Disney

Disney+ este un serviciu de streaming online deținut și operat de compania Walt Disney. Acesta deține mai multe producții, printre care Disney, Pixar, Marvel, Star Wars sau National Geographic. Serviciul a fost lansat la finalul anului 2019 în SUA, Canada, Țările de Jos. Ulterior s-a extins în Australia, Noua Zeelandă și Puerto Rico. În final a apărut în Europa, Africa și Asia de Vest.

De la momentul lansării, Disney+ s-a bucurat de o audiență bogată, care din păcate critica lipsa unui conținut, dar și diferite probleme tehnice. În primele zilei, peste 10 milioane de abonați s-au înscris, iar numărul continuă să crească.

Platforma încearcă să se lupte cu alți giganți ai online-ului, precum Netflix sau HBO GO. Avantajul său constă în conținutul Marvel și Disney, având în vedere că nu poate fi urmărit altundeva în spațiul online. Periodic, catalogul de filme și seriale este actualizat, iar studiourile sunt încărcate cu producții care urmează să apară. În al 3-lea trimestru al anului 2022, Disney+ a reușit să atragă peste 150 de milioane de abonați, bucurându-se de una dintre cele mai mari scalări a veniturilor de după pandemie.

Care sunt cele mai importante servicii de streaming online?

Serviciile online au devenit un lucru comun în viața noastră. Ne place să ne comandăm mâncare, haine sau chiar cumpărături pentru casă. Statul în casă s-a transformat într-o normalitate, așa că a fost nevoie de un număr mare de filme și seriale pe care să le urmărim.

Din cauza pandemiei, închiderea cinematografelor a întârziat sau chiar stopat apariția celor mai importante pelicule, iar platformele online ne-au ajutat să fim la zi cu noutățile.

  1. Netflix. Este cel mai important actor de pe piața de streaming prin abonament. La nivel global, are peste 225 milioane de abonați. 2022 nu a pornit grozav pentru companie, pierzând câteva milioane de oameni din cauza producțiilor slab cotate. Costul unui abonament începe de la 7.99 EUR/lună.
  2. Prime Video. În România, Prime nu este atât de popular, dar pe piața SUA face furori. De astfel, se regăsește pe locul 2 în clasament, cu un total de peste 205 milioane de abonați. Prețul pentru abonament începe de la 19.44 Ron/lună.
  3. Disney+. Prețul unui abonament este de 29.99 Ron/lună. Abonații pot urmări seriale precum The Simpsons sau filmele Marvel.
  4. HBO MAX. HBO este un actor important în piața filmelor de foarte mult. Din 2020, compania a dezvoltat serviciul HBO MAX, în care producțiile se pot urmări în 4K. Are un total de 85 milioane de abonați, iar prețul lunar este de 4.99 EUR. Se pot urmări producțiile Urzeala Tronurilor sau Harry Potter.
  5. Hulu. Serviciul este deținut de marca Disney, dar contentul este diferit. Are un total de peste 45 milioane de abonați. Prețul platformei este de 7.99 EUR/lună.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot