Câte localități cu numele de Alexandria există pe Glob?

20.10.2022
Câte localități cu numele de Alexandria există pe Glob?

Numele reprezintă calea cea mai ușoară de a identifica o persoană, stradă, oraș sau țară. Acesta este dat cu scopul de a oglindi cea mai puternică caracteristică a regiunii. De exemplu, numele de România provine din latinescul Romanus, care înseamnă „din Roma”. În istorie, au fost fondate mai multe orașe cu aceeași denumire, iar una dintre cele mai coumne este Alexandria. Dar, câte orașe cu numele de Alexandria există?

Ce nume identice de orașe putem găsi în puncte diferite ale lumii?

numele

Un vechi proverb spune că istoria este scrisă de către cei victorioși. Astfel că, în prezent, cele mai multe străzi și orașe au fost denumite în cinstea celor care ne-au câștigat respectul. În România, cele mai multe localități au numele: Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș sau Mihai Viteazul.

Cu toate acestea, există localități la nivel internațional care poartă aceeași denumire. Considerentele pot fi diferite. Orașul a fost fondat de persoana în cauză, autoritățile poartă un respect imens sau impactul coloniștilor și-a spus cuvântul.

Câte localități cu numele de Alexandria există?

Alexandru cel Mare a fost cel mai important lider militar din istorie. Ingeniozitatea sa a făcut ca armata pe care o conducea să cucerească teritorii până în Vestul Indiei.

El a pus bazele lumii antice elenistice, de la Egipt până în India. Conform propriilor ambiții, Alexandru cel Mare a vrut să cucerească teritorii până la „capătul lumii”.

După o viață purtată în războaie, acesta a murit în Babilon din cauze necunoscute. Mormântul său rămâne și în prezent o enigmă pentru arheologi, iar numele de Alexandru cel Mare creează dispute la nivel înalt între țări precum Grecia și Macedonia de Nord.

Atât el, cât și urmașii lui au fondat mai multe orașe, printre care:

În lumea întreagă au fost denumite peste 50 de localități cu numele de „Alexandria”. În Europa se găsesc în Grecia, România, Scoția, Polonia, Bulgaria și Ucraina.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot