Câte localități cu numele de Alexandria există pe Glob?

20.10.2022
Câte localități cu numele de Alexandria există pe Glob?

Numele reprezintă calea cea mai ușoară de a identifica o persoană, stradă, oraș sau țară. Acesta este dat cu scopul de a oglindi cea mai puternică caracteristică a regiunii. De exemplu, numele de România provine din latinescul Romanus, care înseamnă „din Roma”. În istorie, au fost fondate mai multe orașe cu aceeași denumire, iar una dintre cele mai coumne este Alexandria. Dar, câte orașe cu numele de Alexandria există?

Ce nume identice de orașe putem găsi în puncte diferite ale lumii?

numele

Un vechi proverb spune că istoria este scrisă de către cei victorioși. Astfel că, în prezent, cele mai multe străzi și orașe au fost denumite în cinstea celor care ne-au câștigat respectul. În România, cele mai multe localități au numele: Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș sau Mihai Viteazul.

Cu toate acestea, există localități la nivel internațional care poartă aceeași denumire. Considerentele pot fi diferite. Orașul a fost fondat de persoana în cauză, autoritățile poartă un respect imens sau impactul coloniștilor și-a spus cuvântul.

Câte localități cu numele de Alexandria există?

Alexandru cel Mare a fost cel mai important lider militar din istorie. Ingeniozitatea sa a făcut ca armata pe care o conducea să cucerească teritorii până în Vestul Indiei.

El a pus bazele lumii antice elenistice, de la Egipt până în India. Conform propriilor ambiții, Alexandru cel Mare a vrut să cucerească teritorii până la „capătul lumii”.

După o viață purtată în războaie, acesta a murit în Babilon din cauze necunoscute. Mormântul său rămâne și în prezent o enigmă pentru arheologi, iar numele de Alexandru cel Mare creează dispute la nivel înalt între țări precum Grecia și Macedonia de Nord.

Atât el, cât și urmașii lui au fondat mai multe orașe, printre care:

În lumea întreagă au fost denumite peste 50 de localități cu numele de „Alexandria”. În Europa se găsesc în Grecia, România, Scoția, Polonia, Bulgaria și Ucraina.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot