Cât de sănătoasă este mierea?

29.05.2023
Cât de sănătoasă este mierea?

Pentru a face față cât mai bine diferitelor probleme cotidiene, corpul uman are nevoie de energie, astfel că trebuie consumate produse potrivite. Unul dintre cele mai apreciate alimente pe plan global este mierea de albine. Folosită în băuturi, prăjituri, sosuri și chiar înfrumusețare, mierea devine din ce în ce mai importantă. Însă, cât de sănătoasă este aceasta?

Cât de sănătoasă este mierea în comparație cu zahărul?

miere

Specialiștii afirmă că mierea este cea mai bună sursă de zahăr concentrat. Aceasta conține vitamine, calciu și fosfor, esențiale pentru viață. Albinele colectează nectarul din flori, urmând să regurgiteze în celulele de miele. Ulterior se produce un lichid vâscos foarte dulce.

Mierea aduce totodată o echilibrare a organismului, ameliorând tusea și alte afecțiuni respiratorii. Datorită substanțelor nutritive, se crede că aceasta are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. Cu toate acestea, mierea înseamnă și zahăr.

Specialiștii în sănătate recomandă o limită a cantității de zahăr de aproximativ 6 lingurițe pe zi pentru femei și 9 lingurițe pentru bărbați. Consumul ridicat de zahăr este corelat cu creșterea nesănătoasă în greutate, dar și cu riscul apariției bolilor cronice.

Mierea trebuie consumată cu moderație. Porția recomandată este de o lingură, având 64 de calorii și 17 grame de zahăr. Aportul zilnic trebuie să fie sub 100 de calorii pe zi pentru femei și 150 pentru bărbați.

Cât zahăr este recomandat pentru consum?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum moderat de zahăr. Acest lucru se traduce nu mai mult de 10% din aportul zilnic de energie. Cum am spus mai sus, adulții nu trebuie să consume mai mult de 6 lingurițe pe zi, iar copiii nu mai mult de 3 lingurițe.

Știai că?

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot