Cât de sănătoasă este mierea?

29.05.2023
Cât de sănătoasă este mierea?

Pentru a face față cât mai bine diferitelor probleme cotidiene, corpul uman are nevoie de energie, astfel că trebuie consumate produse potrivite. Unul dintre cele mai apreciate alimente pe plan global este mierea de albine. Folosită în băuturi, prăjituri, sosuri și chiar înfrumusețare, mierea devine din ce în ce mai importantă. Însă, cât de sănătoasă este aceasta?

Cât de sănătoasă este mierea în comparație cu zahărul?

miere

Specialiștii afirmă că mierea este cea mai bună sursă de zahăr concentrat. Aceasta conține vitamine, calciu și fosfor, esențiale pentru viață. Albinele colectează nectarul din flori, urmând să regurgiteze în celulele de miele. Ulterior se produce un lichid vâscos foarte dulce.

Mierea aduce totodată o echilibrare a organismului, ameliorând tusea și alte afecțiuni respiratorii. Datorită substanțelor nutritive, se crede că aceasta are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. Cu toate acestea, mierea înseamnă și zahăr.

Specialiștii în sănătate recomandă o limită a cantității de zahăr de aproximativ 6 lingurițe pe zi pentru femei și 9 lingurițe pentru bărbați. Consumul ridicat de zahăr este corelat cu creșterea nesănătoasă în greutate, dar și cu riscul apariției bolilor cronice.

Mierea trebuie consumată cu moderație. Porția recomandată este de o lingură, având 64 de calorii și 17 grame de zahăr. Aportul zilnic trebuie să fie sub 100 de calorii pe zi pentru femei și 150 pentru bărbați.

Cât zahăr este recomandat pentru consum?

Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum moderat de zahăr. Acest lucru se traduce nu mai mult de 10% din aportul zilnic de energie. Cum am spus mai sus, adulții nu trebuie să consume mai mult de 6 lingurițe pe zi, iar copiii nu mai mult de 3 lingurițe.

Știai că?

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot