Cât de periculoși sunt cangurii?

13.10.2022
Cât de periculoși sunt cangurii?

Continentul australian adăpostește specii de animale unice în lume, multe dintre ele fiind foarte periculoase. Cangurii sunt o specie de animale originară din Australia, însă se pot găsi și în parcurile Zoo din Europa sau America. Cu toate că par inofensivi, cangurii sunt o specie de mamifere teritoriale, cu simțuri bine dezvoltate. Cât de periculoși sunt în realitate cangurii?

Cangurul, simbol al Australiei

cangurii

Cu o populație de peste 10 milioane de exemplare, cangurii reprezintă unul dintre cele mai răspândite animale de pe continent. Încă de dinaintea venirii coloniștilor pe insulă, aceste mamifere au făcut ordinea în regnul animal.

Cu un marketing bine pus la punct, australienii și-au creat un brand de țară, care nu poate fi furat de nimeni altcineva. Cea mai cunoscută emblemă națională este cangurul, animalul care sare pe picioarele din spate. Cangurii au fost incluși în monede, filme, seriale și cărți. Chiar și compania aeriană continentală folosește un cangur ca imagine reprezentativă.

Deși în prezent este iubit și protejat prin lege, populația cangurilor a avut de suferit în istorie. Aborigenii obișnuiau să vâneze aceste animale cu marsupiu pentru a se folosi de carne, piele, oase și chiar tendoane. Blana de cangur era adesea folosită pentru a se face haine, iar șamanii le utilizau organele pentru a alunga visele rele.

Adaptându-se la schimbările provocate de oameni, aceștia s-au retras în zonele aride, unde câinii sălbatici dingo au fost reduși substanțial. Cu un caracter timid și retras, cangurul este un mamifer erbivor, care nu reprezintă un pericol pentru oameni. Dacă nu este provocat.

Cât de periculoși sunt cangurii?

cangurii

Din fericire, cangurii sunt o specie care nu reprezintă un pericol pentru oameni. Prin vânătoare și distrugerea habitatului, cangurii ajung să fie specii în prag de pericol. Singurii prădători naturali ai cangurilor sunt oamenii și câinii dingo.

Ca oricare animal care se simte în pericol, acesta are tendința de a deveni agresiv, în special femelele care au pui. În concluzie, cangurul poate fi un animal periculos, pentru că niciodată nu poți ști cum va reacționa. Conform autorităților australiene, cea mai bună metodă de a te apăra împotriva unui cangur, este de a nu te afla în preajma lui. Totuși, experții sugerează că cea mai bună șansă de a scăpa de „agresor” este de a face un pas înapoi și de a păstra un comportament calm.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot