Cât de periculoși sunt cangurii?

13.10.2022
Cât de periculoși sunt cangurii?

Continentul australian adăpostește specii de animale unice în lume, multe dintre ele fiind foarte periculoase. Cangurii sunt o specie de animale originară din Australia, însă se pot găsi și în parcurile Zoo din Europa sau America. Cu toate că par inofensivi, cangurii sunt o specie de mamifere teritoriale, cu simțuri bine dezvoltate. Cât de periculoși sunt în realitate cangurii?

Cangurul, simbol al Australiei

cangurii

Cu o populație de peste 10 milioane de exemplare, cangurii reprezintă unul dintre cele mai răspândite animale de pe continent. Încă de dinaintea venirii coloniștilor pe insulă, aceste mamifere au făcut ordinea în regnul animal.

Cu un marketing bine pus la punct, australienii și-au creat un brand de țară, care nu poate fi furat de nimeni altcineva. Cea mai cunoscută emblemă națională este cangurul, animalul care sare pe picioarele din spate. Cangurii au fost incluși în monede, filme, seriale și cărți. Chiar și compania aeriană continentală folosește un cangur ca imagine reprezentativă.

Deși în prezent este iubit și protejat prin lege, populația cangurilor a avut de suferit în istorie. Aborigenii obișnuiau să vâneze aceste animale cu marsupiu pentru a se folosi de carne, piele, oase și chiar tendoane. Blana de cangur era adesea folosită pentru a se face haine, iar șamanii le utilizau organele pentru a alunga visele rele.

Adaptându-se la schimbările provocate de oameni, aceștia s-au retras în zonele aride, unde câinii sălbatici dingo au fost reduși substanțial. Cu un caracter timid și retras, cangurul este un mamifer erbivor, care nu reprezintă un pericol pentru oameni. Dacă nu este provocat.

Cât de periculoși sunt cangurii?

cangurii

Din fericire, cangurii sunt o specie care nu reprezintă un pericol pentru oameni. Prin vânătoare și distrugerea habitatului, cangurii ajung să fie specii în prag de pericol. Singurii prădători naturali ai cangurilor sunt oamenii și câinii dingo.

Ca oricare animal care se simte în pericol, acesta are tendința de a deveni agresiv, în special femelele care au pui. În concluzie, cangurul poate fi un animal periculos, pentru că niciodată nu poți ști cum va reacționa. Conform autorităților australiene, cea mai bună metodă de a te apăra împotriva unui cangur, este de a nu te afla în preajma lui. Totuși, experții sugerează că cea mai bună șansă de a scăpa de „agresor” este de a face un pas înapoi și de a păstra un comportament calm.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot