De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

22.05.2023
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se spune de multe ori că acest animal trăiește pentru stăpânul său și suferă foarte mult emoțional atunci când acesta din urmă nu se află în preajma lui.

Câinele este foarte fericit atunci când stăpânul îi acordă atenție și primește fie mâncare, fie anumite jucării specifice. Obiceiul patrupedului este, din când în când, să le ia și să le îngroape, undeva. Dar, de ce?

De ce își îngroapă câinele mâncarea și jucăriile?

Specialiștii în psihologie canină au analizat comportamentul acestor animale pentru a descifra de ce își îngroapă mâncarea și jucăriile. Datele colectate au evidențiat că sunt mai multe motive pentru care câinele ascunde anumite lucruri. Potrivit acestora, instinctul de conservare este prezent la fiecare rasă, astfel că ei își ascund hrana sau obiectele valoroase pentru ei, exact cum o făceau strămoșii lor în sălbăticie.

De cele mai multe ori, când ascund lucruri o fac din instinct, pentru a-și aduna și păzi mâncarea și bunurile. Cu toate că s-ar putea să vedem cum câinele ascunde un os între pernele canapelei, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lui, nu reprezintă o obrăznicie. El face economii pentru mai târziu, așa cum veverițele ascund nucile, iar oamenii pun obiecte de valoare într-un seif, a precizat expertul Kate Naito, pentru akc.org.

Semne de anxietate

Specialiștii în comportamentul acestor animale susțin că ei pot ascunde mâncarea și diferite lucruri și din cauză că sunt stresați, acestea fiind chiar semne de anxietate. Atunci când un câine trăiește în preajma altor semeni de-ai lui și i se fură mâncarea, acesta se obișnuiește să o ascundă pentru a o putea mânca mai târziu.

Gestul poate fi făcut și pentru a atrage atenția stăpânului sau din cauza ori datorită faptului că este sătul și nu mai poate să mănânce, păstrând hrana astfel pentru mai târziu. În ceea ce privește lucrurile personale, precum papucii, ciorapii și așa mai departe, câinele le poate ascunde și din plictiseală, iar specialiștii recomandă ca animalul să fie educat să nu mai facă acest gest, oferindu-i la final o recompensă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot