De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

22.05.2023
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se spune de multe ori că acest animal trăiește pentru stăpânul său și suferă foarte mult emoțional atunci când acesta din urmă nu se află în preajma lui.

Câinele este foarte fericit atunci când stăpânul îi acordă atenție și primește fie mâncare, fie anumite jucării specifice. Obiceiul patrupedului este, din când în când, să le ia și să le îngroape, undeva. Dar, de ce?

De ce își îngroapă câinele mâncarea și jucăriile?

Specialiștii în psihologie canină au analizat comportamentul acestor animale pentru a descifra de ce își îngroapă mâncarea și jucăriile. Datele colectate au evidențiat că sunt mai multe motive pentru care câinele ascunde anumite lucruri. Potrivit acestora, instinctul de conservare este prezent la fiecare rasă, astfel că ei își ascund hrana sau obiectele valoroase pentru ei, exact cum o făceau strămoșii lor în sălbăticie.

De cele mai multe ori, când ascund lucruri o fac din instinct, pentru a-și aduna și păzi mâncarea și bunurile. Cu toate că s-ar putea să vedem cum câinele ascunde un os între pernele canapelei, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lui, nu reprezintă o obrăznicie. El face economii pentru mai târziu, așa cum veverițele ascund nucile, iar oamenii pun obiecte de valoare într-un seif, a precizat expertul Kate Naito, pentru akc.org.

Semne de anxietate

Specialiștii în comportamentul acestor animale susțin că ei pot ascunde mâncarea și diferite lucruri și din cauză că sunt stresați, acestea fiind chiar semne de anxietate. Atunci când un câine trăiește în preajma altor semeni de-ai lui și i se fură mâncarea, acesta se obișnuiește să o ascundă pentru a o putea mânca mai târziu.

Gestul poate fi făcut și pentru a atrage atenția stăpânului sau din cauza ori datorită faptului că este sătul și nu mai poate să mănânce, păstrând hrana astfel pentru mai târziu. În ceea ce privește lucrurile personale, precum papucii, ciorapii și așa mai departe, câinele le poate ascunde și din plictiseală, iar specialiștii recomandă ca animalul să fie educat să nu mai facă acest gest, oferindu-i la final o recompensă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce vapoarele nu au faruri?
De ce vapoarele nu au faruri?
De când lumea și pământul automobilele au fost dotate cu sisteme de iluminare. Inițial, primele „faruri” erau, de fapt, niște felinare. Astăzi, mașinile au lumini puternice menite să... citește tot
Cum e să conduci la o altitudine de peste 5.000 de metri? Cea mai înaltă șosea din lume se află în India!
Cum e să conduci la o altitudine de peste 5.000 de metri? Cea mai înaltă șosea din lume se află în India!
V-ați întrebat vreodată care este cea mai înaltă șosea circulată din lume? Ei bine, aceasta este situată în regiunea Ladakh din nordul Indiei la o altitudine de peste 5600 de metri. Numele... citește tot
Terariul, o oază de liniște într-o lume tot mai ocupată! De ce terariul a înlocuit plantele de apartament?
Terariul, o oază de liniște într-o lume tot mai ocupată! De ce terariul a înlocuit plantele de apartament?
Trăim într-o epocă în care totul se desfășoară pe repede înainte. Viteza informațiilor pe care le procesăm și ritmul alert al vieții cotidiene fac ca unele aspecte mai delicate ale... citește tot