De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

22.05.2023
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se spune de multe ori că acest animal trăiește pentru stăpânul său și suferă foarte mult emoțional atunci când acesta din urmă nu se află în preajma lui.

Câinele este foarte fericit atunci când stăpânul îi acordă atenție și primește fie mâncare, fie anumite jucării specifice. Obiceiul patrupedului este, din când în când, să le ia și să le îngroape, undeva. Dar, de ce?

De ce își îngroapă câinele mâncarea și jucăriile?

Specialiștii în psihologie canină au analizat comportamentul acestor animale pentru a descifra de ce își îngroapă mâncarea și jucăriile. Datele colectate au evidențiat că sunt mai multe motive pentru care câinele ascunde anumite lucruri. Potrivit acestora, instinctul de conservare este prezent la fiecare rasă, astfel că ei își ascund hrana sau obiectele valoroase pentru ei, exact cum o făceau strămoșii lor în sălbăticie.

De cele mai multe ori, când ascund lucruri o fac din instinct, pentru a-și aduna și păzi mâncarea și bunurile. Cu toate că s-ar putea să vedem cum câinele ascunde un os între pernele canapelei, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lui, nu reprezintă o obrăznicie. El face economii pentru mai târziu, așa cum veverițele ascund nucile, iar oamenii pun obiecte de valoare într-un seif, a precizat expertul Kate Naito, pentru akc.org.

Semne de anxietate

Specialiștii în comportamentul acestor animale susțin că ei pot ascunde mâncarea și diferite lucruri și din cauză că sunt stresați, acestea fiind chiar semne de anxietate. Atunci când un câine trăiește în preajma altor semeni de-ai lui și i se fură mâncarea, acesta se obișnuiește să o ascundă pentru a o putea mânca mai târziu.

Gestul poate fi făcut și pentru a atrage atenția stăpânului sau din cauza ori datorită faptului că este sătul și nu mai poate să mănânce, păstrând hrana astfel pentru mai târziu. În ceea ce privește lucrurile personale, precum papucii, ciorapii și așa mai departe, câinele le poate ascunde și din plictiseală, iar specialiștii recomandă ca animalul să fie educat să nu mai facă acest gest, oferindu-i la final o recompensă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot